Tech

[VIDEO] REDIZAJNIRANE I POBOLJŠANE

Nove Google karte od danas su dostupne svima

Premda najavljen u svibnju, novi "Google maps" zbog velike navele postupno je uvođen korisnicima koji su se prijavili za korištenje, odnosno zatražili pozivnicu.

Piše: Republika.eu

Od danas su dostupne svima. Potrebno je samo kliknuti na 'Isprobaj odmah'.

"Nove Google karte iscrtavaju vam prilagođenu kartu za svako vaše pretraživanje ili klik. Što god pokušavali pronaći i kamo god išli, uvijek ćete imati kartu koja ističe ono što je najvažnije", navodi se.

Cijela je karta sada interaktivna. Klik na bilo kojem mjestu fokusirat će kartu na tu lokaciju i pokazati vam korisne stvari, primjerice, povezana mjesta i najbolje načine da stignete do njih.

Jedna od posebnosti novih karata je da se one "poboljšavaju upotrebom".

"Dok pretražujete kartu, označavajte mjesta koja vam se sviđaju zvjezdicama i recenzirajte ih. Karta će se početi prilagođavati i predlagati vam, primjerice, restorane koji bi vam se mogli svidjeti ili najbrži put kući. Drugim riječima, što više upotrebljavate nove Google karte, one će postajati korisnije."

Dodajmo ovome kako je (barem za sada) moguć povratak na klasične Google karte.

Google je objavio i redizajniranu verziju aplikacije za iPhone i iPad, međutim za sada ju još nije moguće 'downloadati' u Hrvatskom App Storeu.