Brodsko-posavska

POPUNJENE UPISNE KVOTE

Najveći interes privukao Strojarski fakultet

Pri kraju je prvi upisni krug na fakultet. Prema rang listama koje su jučer objavljenje (srijeda) na brodskim fakultetima u ljetnom su roku popunjene sve upisne kvote za redovne studije.

Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu   FOTO:Ivica Galović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Sbonline.net

Na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu, kako javlja portal Sbonline, za redoviti studij se prijavio 591 učenik s položenom državnom maturom, što je gotovo trostruko više od upisne kvote od 155 studenata. Na rang listi su prošla 203 studenta, pa će za one koji nisu uspjeli upisati studij u ljetnom roku šansa biti izvanredni studij na jesenskom roku, gdje je upisna kvota 30 studenata, a rang listu je prošlo šest. Za samo 40 mjesta na Dislociranom studiju Učiteljskog fakulteta u Slavonskom Brodu kandidiralo je čak 765 prijavljenih, od kojih je kao prvi izbor taj studij odabralo njih 112. Valja napomenuti da će na Dislociranom studiju Učiteljskog fakulteta od ove jeseni prvi puta biti i izvanredni diplomski studij predškolskog odgoja na kojem je 50 mjesta.

Na brodskom Veleučilištu najveći je interes za studij menadžmenta gdje se prijavilo 153 kandidata za 75 mjesta, na studiju proizvodnog strojarstva za koji vlada pojačan interes je 69 kandidata za 65 mjesta, dok se za studij bilinogojstva prijavilo 48 kandidata za 55 upisnih mjesta, pa je vjerojatno da će na tom studiju biti još mjesta u jesenskom upisnom roku.

Upisi na fakultete za one koji su ostvarili pravo upisa su sutra i prekosutra. 

IZVOR: Sbonline.net