Osječko-baranjska

NIJE STIGLA DO OSIJEKA

Patricija se baš 'odlučila' roditi u Đakovu!

Mali Roko Vinković, koji će u listopadu napuniti četiri godine, više nije posljednja đakovačka beba po rođenju.

Ilustracija - Dom zdravlja Đakovo   FOTO:dzdjakovo.hr
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Kako piše Glas Slavonije, sada je to djevojčica Patricija, kći Mirele i Damira Iličevića, koja se jučer u 7.15 sati rodila u ambulanti Hitne pomoći u Đakovu. Iako je Ministarstvo zdravlja, nakon nalaza zdravstvene inspekcije, zbog raznih nedostataka zatvorilo rodilište, bebe se u Đakovu, pa makar i na ovaj način, ipak rađaju.

"Sve se odigralo jako brzo, pa nije prošlo ni sat i pol od kada je supruga dobila trudove do trenutka kada se Patricija rodila", uzbuđeno nam je jučer događaj prepričao sretni otac Damir, koji je zapravo čitav porođaj bio uz suprugu, iako, šali se, nije prošao “trudnički tečaj”.

"Odmah sam vidio da će sve to ići jako brzo, mislio sam da će roditi na vratima Hitne pomoći. Moram reći da su se svi na Hitnoj izuzetno profesionalno i prije svega ljudski ponijeli. Vidjelo se da znaju svoj posao", kazuje Damir, koga su novinari jučer zatekli u posjetu kod supruge i kćerkice u osječkoj bolnici. 

Nakon što je porođaj obavljen, suprugu su vozilom Hitne pomoći prevezli u Klinički bolnički centar u Osijeku. Obje su dobro, Patricija je prava djevojčica – dugačka je 46 cm, a teška 3.100 grama”, kaže Damir. 

I Mirela je doviknula kako je dobro, te da se nije uplašila nesvakidašnjeg porođaja. “Mirela je imala termin 21., a evo rodila je 18. srpnja. Sve je to u granicama i liječnici kažu da je u redu”, dodaje Damir.

Radost zbog prinove u obitelji Damira i Mirele, osobito zbog činjenice da se mala Patricija “tvrdoglavo” odlučila roditi baš u Đakovu, s njima su jučer dijelili i đakovački vatrogasci, čiji je Damir dobrovoljni član. Da je trebalo, kažu, pokrenuli bi i neko od svojih navalnih vozila kako bi Mirela na vrijeme stigla do bolnice. No Patricija je, očito, bila brža od svih.

Izvor: Glas Slavonije