Društvo

MAJKA BISERKA JE OPTIMISTIČNA

"Ena se dobro osjeća, raspoložena je. Riješit ćemo i to i idemo dalje!"

Ena Šarac ponovno je završila u bolnici. Zbog jake glavobolje 18-godišnja Osječanka je potražila liječničku pomoć, a nakon rutinskog pregleda zadržana je u bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu.

Majka Biserka i Ena   FOTO:Marko Mrkonjić/PIXSELL
Piše: Media Servis

Nakon rehabilitacije u Krapinskim toplicama, Ena je ponovno u bolničkom krevetu. Bez obzira na česta druženja s liječnicima, osjeća se dobro, otkrila je njezina majka Biserka. 

"Pregledali su je, pumpica joj radi dobro, to nije bilo u pitanju. Odmah je poslana na hitan CT, a na njemu se vidjelo krvarenje u mozgu, u drugoj i trećoj komori. Sad sa sigurnošću ne znaju je li se taj dio tumora, koji je trebao otići, počeo topiti"

Čekaju se novi nalazi, a detalji o Eninom trenutnom zdravstvenoj stanju bi se trebali znati sutra.

"Ona prvi put leđi u Vinogradskoj bolnici. Sa svim osobljem i sa svime ostalim je zadovoljna. Njoj je bitno da dobije svoju terapiju na vrijeme i čim je ekipa dobra, ona onda nema brige. Danas već šeta iako ne bi trebala šetati zbog kuka. Raspoložena je, dobra je"

Roditelji i prijatelji su optimistični. Bez obzira što su mislili da su pregledi i operacije iza njih, zajedno s Enom, kaže nam mama Biserka, borit će se koliko treba.

"Dogodilo se, riješit ćemo i to i idemo dalje"

Podsjetimo, nakon 11 godina borbe s tumorom na mozgu liječnici su ustvrdili da je Ena konačno zdrava. I njezina bolest je ujedinila Hrvatsku, pa je zahvaljujući brojnim donacijama, 18-godišnja Osječanka operirana u Njemačkoj u ožujku ove godine.