Društvo

KRAJ VRUĆINAMA

Danas završavaju tropske vrućine. Prijeti opasnost od velikog nevremena

Na stranicama Meteoalarma, Hrvatska, kao i Slovenija, Srbija i Mađarska označene su crvenom bojom kao znak za dolazak iznimnih vremenskih nepogoda s mogućnošću velikih šteta i nezgoda čak opasnih i za život.

Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Iako se ova prognoza ponajprije odnosi na područje zapadne Hrvatske, prema riječima meteorologa Mladena Rupčića iz Meteocentra toplinski val tijekom petka zamijenit će hladna fronta s pljuskovima i olujnim nevremenom, koje će do poslijepodnevnih sati stići i do Slavonije i Osijeka.

- I Osijek će sasvim sigurno zahvatiti grmljavinsko nevrijeme s izraženim pljuskovima, a kiša će se nastaviti i tijekom subote. Tako da svi oni koji su tijekom vikenda planirali na kupanje uz rijeku ili bazenima taj plan mogu zaboraviti. Do stabilizacije vremena doći će tek u nedjelju, a temperature će se spustiti do 28 stupnjeva Celzijevih. Tijekom sljedećeg tjedna neće biti toplije od 30 stupnjeva Celzijevih, a 14-dnevna prognoza za sada pokazuje da ovako ekstremnih vrućina, koje bi dostizale 40 Celzijevih stupnjeva više ne bi smjelo biti u kolovozu, kaže meteorolog Rupčić iz Meteo centra.

Opšrinije: Glas Slavonije