Društvo

PONIŠTEN OTKAZ PRIMALJI

'Sretna sam što se vraćam na posao'

Jaga Stojak, kninska primalja koja je odbila asistirati na pobačaju i zbog toga dobila otkaz, Media servisu je ispričala kako ju je sanacijska upraviteljica kninske Opće bolnice Hrvatski ponos Antonela Karačić jučer nazvala telefonom i obavijestila da je prihvaćena njena žalba i da se može vratiti na posao.

Opća bolnica Hrvatski ponos u Kninu   FOTO:Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Piše: Media Servis

[12:19]
"Službeno još ništa nisam dobila. Da sam sretna, sretna sam. Drago mi je jer svoj posao zaista volim i s ljubavlju ga radim. A to što sam odbijala to raditi, pa Bože moj, po zakonu ja to imam pravo. Otkuda nekome pravo da mene tjera i mi uskraćuje pravo na grižnju savjest, što mi je na kraju i Ustavom zagarantirano. Znate što, ja sam i kršćanka, iz velike kršćanske obitelji, a i na kraju da i nisam i da sam i najveći ateist, ja sam protiv toga. Meni je to nešto što mi se ne sviđa i ja to ne mogu raditi. Meni je to osobno ubojstvo. U mom primaljskom zakonu također stoji da je primalja ta koja je dužna da dijete čuva od začeća do rođenja", istaknula je Jaga.


[07:31]
Poništena je odluka o otkazu kninskoj primalji koja je odbila asistirati na pobačaju. Postupak njezinog vračanja na posao je u tijeku.

Otkaz je poništila sanacijska upraviteljica kninske Opće bolnice Antonela Karačić

U priopćenju je navela da je Sanacijsko vijeće bolnice prihvatilo žalbu primalje, te kako je postupak njezinog vračanja na posao u tijeku. 

Podsjetimo, kninska primalja Jaga Stojak dobila je otkaz u kninskoj Općoj bolnici jer je sredinom lipnja odbila sudjelovati u pobačaju, pozvavši se na priziv savjesti. Na zaštitu primalje i njezinih prava pozvali su jučer i neki hrvatski nadbiskupi, predvodeći misna slavlja u povodu blagdana Velike Gospe.