Društvo

[FOTO] 'SRBOVANJE' SE NASTAVLJA

Sukob navijača ispred dvorane u Borovu!

Nakon izlaska navijača reprezentacije Srbije iz dvorane došlo je do verbalnog sukoba sa skupinom navijača reprezentacije Hrvatske koja ih je dočekala ispred dvorane!

Piše: Republika.eu

[17:06]
Pravodobnom intervencijom policije spriječen je fizički sukob!

U poluvremenu utakmice policija je privela jednu osobu zbog verbalnog sukoba s jednim policijskim službenikom. Prema neslužbenim informacijama četiri autobusa Hrvatskih navijača nije pušteno u Vukovar.

Dvoranom je odjekivala pjesma "ovo je sveta zemlja Srbija".


[14:10]
Utakmica je u tijeku. Dvoranom u Borovu odjekuje 'Kosovo je srce Srbije!'

Više je nego očigledno kako jučerašnji incident koji se dogodio tijekom utakmice u Vukovaru mladih košarkašica Srbije i zgražanje javnosti koje je on izazvao nisu utjecali na srpske navijače koji su odlučili navijanje nastaviti u istom tonu.

Podsjetimo, odmah prvoga dana Europskog prvenstva u košarci za juniorke, koje se igra u Vukovaru i Vinkovcima, zbog jučerašnjeg incidenta na prvoj utakmici koja je igrana u Sportskoj dvorani u Borovu naselju reagirala je policija radi provokacije navijača. Na utakmici Srbije i Grčke skupina od 70-ak navijača sa srpskim zastavama bučno je navijala za Srbiju. 

Među svim tim zastavama bila je jedna zastava srpske nacionalne manjine na kojoj je bio natpis 'Vukovar' ispisan na ćirilici. 

Da stvar bude gora jučerašnje nacionalističko orgijanje srpskih navijača u Borovu naselju dodatno je začinio ugledni srpski medij Kurir koji je Vukovar, inače simbol stradanja Hrvatske u velikosrpskoj agresiji, nazvao srpskim gradom.

Više je nego očigledno kako jučerašnji incident koji se dogodio tijekom utakmice u Vukovaru mladih košarkašica Srbije i zgražanje javnosti koje je on izazvao nisu utjecali na srpske navijače koji su odlučili navijanje nastaviti u istom tonu. Naime, u dvorani u Borovu naselju u tijeku je utakmica mladih košarkašica Srbije i Portugala, a na kojoj je, prema informacijama, preko stotinjak srpskih navijača koji i dalje skandiraju parole poput: "Kosovo je srce Srbije", "Ovo je Srbija", "Vukovar je srce Srbije" i mnoge druge nacionalističke parole, a sve to, naravno, popraćeno je identičnim navijačkim dekorom kao i sinoć. Transparenti na ćirilici, srpske zastave i mnogi drugi rekviziti okitili su dvoranu u Borovu Naselju. 

Facebook komentari: "A gdje su naši?"

Na facebook stranici Izagola.hr, koja je i autor fotografije iz dvorane, odmah po objavi fotografije iz dvorane otvorila se rasprava o srpskim navijačima i njivom ponašanju u Vukovaru. Uz opće zgražanje facebook korisnika proradile su, što je i razumljivo, emocije i mnogi se pitaju: A gdje su naši?, pritom misleći prije svega na navijačke skupine (Ultrasi, Torcida i ostali).