Događanja

DVA VIKENDA ADRENALINA I OKTANA

U Osijeku King of Europe i Street race show

Osijek će još jednom biti domaćin atraktivnog adrenalinskog natjecanja King of Europe, koje će se održati idućeg vikenda, od 23. do 25. kolovoza, na prostoru Sportsko-poslovne zračne luke Osijek.

01.09.2012., Osijek - King of Europe   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Riječ je o atraktivnom formatu natjecanja u kojemu nije najvažnije pobijediti u utrci, nego pokazati vještinu preciznog kontroliranja automobila koji bočno klizi vijugavom stazom. Dakle, posebno se cijeni spoj brzine i što ekstremnijeg kuta vozila, kojemu stražnji kraj proklizava dok prolazi kroz zavoje.

Program počinje u petak (23. kolovoza) trening-vožnjama te prijavama vozača, čija vozila moraju proći tehnički pregled. Treningom počinje i program u subotu, u 9 sati, a u 15.30 na rasporedu su prve kvalifikacijske vožnje. Najbolji vozači svoje će vještine pokazati u nedjelju u završnim vožnjama s kojima se kreće u 9 sati za “street legal” kategoriju. U 11 sati nastupit će djevojke u “Queen of Europe” kategoriji, a u 12.30 počinje zagrijavanje za profesionalce. Od 14 do 17 sati nastupit će najbolja 32 vozača iz King of Europe pro serije, od 17 do 19 stazom će se voziti najboljih 16 driftera iz Hrvatske, a proglašenje pobjednika i dodjela nagrada zakazana je za 19 sati. Sve dodatne informacije mogu se naći na kingofeurope.net, a zainteresirani se još uvijek mogu prijaviti ako zadovoljavaju stroge propozicije natjecanja za koje valja uplatiti kotizaciju od 200 eura.

Tjedan dana poslije, na istom mjestu, održat će se još jedno atraktivno natjecanje - “Osijek street race show” uz već standardni program za ovo natjecanje koje je dobro poznato publici u Osijeku. U dva dana održat će se utrke ubrzanja, db drag, street style, bit će postavljena karting arena te je zakazan međunarodni Honda meeting. Za organizaciju adrenalinsko-oktanskih manifestacija zaslužan je Autoklub Slavonija.

Izvor: Glas Slavonije