Nogomet

MAMIĆ POMIČE GRANICE

Dinamo "kupio" 13-godišnjeg pionira NK Osijeka Hrvoja Ilića

Tužni su bili navijači Osijeka kada su put Dinama odlazili golobradi mladići koji su u bijelo-plavom dresu odigrali tek nekoliko utakmica. No, primjer 13 godišnjeg pionira Hrvoja Ilića pokazuje da može i gore od toga.

Piše: Republika.eu

Riječ je o perspektivnom igraču kojemu je NK Osijek ponudio stipendijski ugovor, no on i njegova obitelj dobijaju signale iz Maksimira i odbijaju potpisati ugovor. NK Osijek tada Iliću izriče dvogodišnju zabranu registriranja za klubove prve ili druge lige, no Zdravko Mamić ne odustaje. Predsjednik NK Osijek Zdravko Josić u pregovorima s Mamićem uspijeva dogovoriti "transfer"  vrijedan jedne plaće igračima i radnoj zajednici, odnosno 650 000 kuna.

Iako će mnogi reći kako je "prodavanje" 13- godišnjaka ravno katastrofi, realno treba priznati da je ovo na koncu ispao dobar posao, jer je Mamić Ilića mogao formalno registrirati u nekih od svojih trećeligaških klubova i izbjeći spomenutu zabranu.

Tako je mladi Hrvoje Ilić nastavio niz braće Plum, Perića, Špehara (svi Dinamo) i Mikanovića (Hajduk). Jedino što veseli u cijeloj priči jest da će prije utakmice sa Splitom igračima biti isplaćena jedna plaća. Ostaje za vidjeti može li im to poslužiti kao motiv za borbeniji pristup utakmici.