Nogomet

NENAD BJELICA

Mnogo mojih Osječana će zbog mene navijati za Austriju

"Bjelica Nenad, jedan je Bjelica Nenad" - orilo se Gradskim vrtom i dugo godina nakon njegova odlaska. Stoga se u Osijeku sa zanimanjem prati njegova trenerska karijera.

Nenad Bjelica na jučerašnjoj konferenciji za medije   FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Kuglice u ždrijebu u odlučujućoj utakmici za plasman u Ligu prvaka njegovoj Austriji iz Beča namijenile su Mamićev Dinamo. Od tada je Bjelica u fokusu hrvatskih medija, pa se prati svaki njegov korak. Tako ni njegova izjava "kako neće svi Hrvati navijati za Dinamo" nije mogla proći nezapaženo. Novinaru Večernjeg lista objasnio je što je pod time mislio:

- Aludirao sam na klupsko suparništvo. Svi Austrijanci sigurno neće navijati za Austriju, posebno “rapideri”, kao što ni mnogi navijači Hajduka neće navijati za Dinamo. Uz mene će također biti i velik broj navijača Osijeka, dobio sam mnogo poruka potpore. I to je normalno, ne vidim ništa loše u takvom suparništvu.

Bjelica je jučer skromno proslavio svoj 42 rođendan. Igrači su mu priredili tortu, no on kaže da će mu najljepši poklon biti 27. kolovoza ako njegova Austrija prođe Zagrepčane.

Rođendana su se sjetili i brojni navijači Osijeka koji su mu čestitke i sreću u susretu s Dinamom uputili na neslužbenoj facebook stranici kluba.