Nogomet

PREDVOĐENI NOVIM TRENEROM

Nogometaši Osijeka u Split putuju puni samopouzdanja

Nogometaši Osijeka u nejdjelju će u Splitu odigrati posljednji susret 7. kola Prve HNL. Osijek će predvoditi novi trener Davor Rupnik, koji vjeruje u uspjeh i pozitivan rezultat na Parku Mladeži.

18.08.2013. - Slavlje nogometaša Osijeka nakon postignutog gola protiv Istre   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Na redovitoj konferenciji za novinare prvi se obratio sportski direktor Miroslav Žitnjak, koji je objasnio odlazak mladog pionira Hrvoja Ilića u Dinamo, i nemoć kluba u zadržavanju igrača koji su pod stipendijskim ugovorima, a žele karijeru nastaviti u klubu poput Dinama, s kojim Osijek ne može voditi utrku.

"Nemoćni smo u situaciji u kojoj igrač pod stipendijskim ugovorom želi nastaviti školovanje u nekom drugom gradu, kao što je slučaj s Hrvojem Ilićem, a i tim više boriti se s klubovima poput Dinama. To vam je isto kao da dođe ponuda Dinamu za mladog igrača da ode u Barcelonu. Naravno da se to ne može odbiti, a opet moram reći da smo dobili i puno više novaca za njega, nego što nam pripada po propisima", rekao je Miroslav Žitnjak, sportski direktor NK Osijek.

Trener Rupnik istaknuo je kako uoči Splita ima malo vremena za bitnije promjene u momčadi i samom načinu igre, ali naravno to ne znači da ih u nedjelju neće biti.

"Da sam na ovom mjestu od prvog dana ne bi bio ni ovaj kadar koji je sada. Pokušati ću ekipu koju sam zatekao što više prilagoditi mom načinu igre, a posebice im prenjeti barem malog mog samopouzdanja i onda vjerujem da će uspjeh doći već u Splitu", kaže optimistično trener NK Osijek Davor Rupnik.

Sama promjena trenera već je dovoljan šok za igrače, pa bi mijenjanje načina igre i igrača na pozicijama bio već prevelik dodatni šok. Ono što je sigurno, svoj način igre i razmišljanja neće nikada promijeniti i Osijek će ići na pobjedu protiv svake momčadi.

"Ja se ne mislim mijenjati ni u jednom trenutku. Kako ćemo igrat protiv zadnje ekipe u ligi, tako ćemo protiv Dinama u Maksimiru koji je prvi. U kojem omjeru to ćemo vidjeti. Ja ne mogu reći da će igrati tako 90 minuta. Ako mogu 45, prilagodit ćemo igru fizičkim kvalitetama i mogućnosti koju sada posjeduju moji igrači. Ovaj tjedan sam radio da budu svježi za Split, ali i da ih dižem na fizičkom planu", dodaje Rupnik.

Rupnik je istaknuo kako se dobro poznaje s trenerom Splita Stankom Mršićem, i da je prednost Osijeka u tome što je kod njih u klubu sigurno veća nervoza, jer im je pobjeda imperativ, dok je Rupnik smiren.

Sastav još ne može izdiktirati i zbog toga što treba neke stvari sakriti od trenera koji jako dobro poznaje ovu momčad, a sigurno je da na put neće ozljeđeni stoper Mile Škorić, dok bi u napadu mogao zaigrati Goran Ljubojević, koji je konačno stekao pravo nastupa.

Utakmica između Splita i Osijeka igra se u nedjelju od 21 sat.