Događanja

CROATIA DRIFT CHALLENGE

King of Europe i Queen of Europe u zračnoj luci Čepin

Osijek i pista zračne luke Čepin postali su primamljivo odredište za održavanje vrhunskih sportskih događaja u autodisciplinama, a vrh svega do sada natjecanje je u driftu.

Osijek i pista zračne luke Čepin postali su primamljivo odredište za održavanje vrhunskih sportskih događaja u autodisciplinama   FOTO:Screenshot STV
Piše: Republika.eu / STV

Veliko natjecanje King of Europe, pod pokroviteljstvom mega sponzora Monster Energy i u organizaciji AK Slavonija, u Hrvatskoj se održava po drugi put i to samo u Osijeku koji je izabran kao jedina i najbolja destinacija za najbolje utrke ovog sporta.


Ovaj osječki oktanski događaj postao je značajno odredište u kalendaru natjecanja King of Europea, a po prvi puta i Queen of Europe, gdje nastupaju žene.

"Jako smo se potrudili da ovo organiziramo, dovedemo vrhunske natjecatelje iz cijele Europe. Ovo je top topova u Osijeku. Došli su vozači koji su putovali i 30 sati. Pozivamo sve da dođu sutra kada su finala, da vide nešto što do sada nikada nisu mogli uživo", kaže Vladimir Blaženčić iz AK Slavonija, i sam vozač utrke drifta. 

Za ovo natjecanje važne su sve osobine automobila, od jačine motora, kvalitetnih guma i ostaloga. Najvažnija je ipak vještina vozača, koji mora dosta trenirati za ovakav način vožnje. Sama elita vozača ovog sporta došla je u Osijek iz svih krajeva Europe, a bilo je 50-ak stranaca iz Italije, Austrije, Mađarske, Izraela, Švicarske, Irske i ostalih država.

U Osijeku se održavaju četiri različita natjecanja, prvenstvo Hrvatske Croatian Drift Challenge, zatim King i Queen of Europe, Street legal i Klasa pro.
 Nagrade su bogate i atraktivne, a svi koji doista žele vidjeti nešto nesvakidašnje, što se do sada moglo pratiti samo na malim ekranima u filmskoj produkciji, pozvani su sutra na pistu zračne luke Čepin. Finalne utrke počinju već od 9 sati.

Za tjedan dana, 31. kolovoza održat će se još jedan Streetrace autoshow u Osijeku.