Nogomet

JOE ŠIMUNIĆ

Dinamo ide u Beč po čudo

Modra ekspedicija otišla je prema 'Lijepom plavom Dunavu' s minusom od dva gola. Svi u Dinamu nadaju se čudu u drugoj utakmici pretkola Lige prvaka protiv Austrije u Beču.

Joe Šimunić   FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Media Servis

Kapetan Joe Šimunić u skoro pa nemoguću misiju ide s optimizmom i velikom nadom da će zajedno sa suigračima napraviti čudo.

"Ja vjerujem da smo bolji u svakom slučaju ali bolji ne pobjeđuje svaku utakmicu što ste vidjeli prošli tjedan. Teško je sada reći da smo bolji kad gubimo 2-0. Želimo da nas ljudi pamte po tome da smo dali sve od sebe i na kraju krajeva, ako to napravimo, onda ćemo svi pamtiti da smo napravili čudno. Mi idemo po čudo koliko god će nama biti teško, a ja osobno takve utakmice najviše volim. Probat ćemo - pa što bude", poručio je kapetan Joe Šimunić.

Imamo nekoliko taktičkih varijanti s kojima ćemo se suprotstaviti Austriji, rekao je igrač iz vrha modrog napada, Duje Čop.

"Mislim da smo svi spremni, i obrana da zadrži nulu i napad da napravi taj juriš. Idemo s vjerom da prođemo dalje i tako ćemo se postaviti na terenu i nadam se da ćemo na kraju i uspjeti", poručio je Čop.

Nešto će se sutra pitati i Austriju, oprezan je Čop.

"Oni ne mogu puno toga promijeniti ali sigurno da mi moramo biti ekipa i staviti klub ispred pojedinaca i ići tamo i proći dalje. To nam je jedina šansa", naglasio je Čop.

Zdravko Mamić od srijede je dva puta posjetio igrače u svlačionici. Nije bilo motivacijskog govora ali je bilo obećanja da će, ako se prođe u skupnu fazu Lige prvaka, biti i nagrada.

"Sada nitko ne razmišlja o tome. Moramo popraviti ono što smo napravili u Maksimiru i mislim da smo bolja ekipa i da smo u toj utakmici previše kiksali. Sad, uz malo sreće i veliko srce, mislim da možemo proći dalje", zaključuje Čop.

Vršitelj dužnosti trenera zajedno s Damirom Krznarom, sportski direktor Zoran Mamić djelomično je zadovoljan kako je momčad reagirala nakon poraza u Maksimiru.

"Igrači su pokzali da mogu ali su i u Koprivnici imali dvije rupe po 10-15 minuta koje se, nadam se, neće ponoviti u Austriji i da ćemo biti koncentrirani 90 minuta, a ako treba i 120. Zamislili smo nešto što ćemo pokušati pretočiti na terenu. Igrači su svjesni važnosti, vidjet ćemo", kaže Mamić.

Nakon prošlotjednog poraza u Zagrebu, šef Dinama Zdravko Mamić najavio je ofenzivu u Beču.

"Neka Bog pomogne Austriji u Beču jer tamo će biti druga priča i spašavaj se 'ko može."

Na tom tragu trenerski dvojac Krznar-Mamić slaže taktiku.

"Ne mogu reći što smo odlučili kako ćemo igrati, međutim nešto smo napravili što ove sezone još nismo", istaknuo je Zoran Mamić.

"Apsolutno imamo rješenje! Naravno da se ne pita samo nas, nešto se pita i njih. Pokušat ćemo sve, možda malo življe krenuti u početku pa onda smiriti ritam. Po mojoj filozofiji, ako zabijemo gol u 70. minuti mi smo i dalje u velikoj igri", kazao je Krznar.