Nogomet

POVIJESNA UTAKMICA NA MERCEDES BENZ ARENI

Rijeka danas protiv Stuttgarta brani 2:1 iz prve utakmice

Pred nogometašima Rijeke je utakmica sezone. Nakon sjajne predstave i 2:1 pobjede na Kantridi, momčad Matjaža Keka od 18 sati gostuje u Stuttgartu u uzvratu četvrtog pretkola Europske lige.

Nogometaši Rijeke   FOTO:Jurica Galoic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Ako uspiju sačuvati prednost protiv kvalitetnog i moćnog bundesligaša, Riječani će se, zajedno s Dinamom, sutra s nestpljenjem iščekivati koga će im kuglice dodijeliti na sutrašnjem ždrijebu skupina Europske lige u Monacu.

"Ali, i naša je računica da zadržimo taj rezultat iz prve utakmice", naglašava strateg Riječana.

"Bilo bi samoubojstvo, što sam već rekao na aerodromu, da se mi zatvoriti u bunker i da samo čekamo. To nije niti moj stil niti moj karakter. Uvjeren sam da se u jednoj utakmici može svašta napraviti. Imamo puno problema s ozljedama, ali budite uvjereni da će istrčati najbolja moguća momčad Rijeke ovdje na Mercedes-Benz Arenu", poručio je Kek koji priznaje da je pred njima velik i težak europski ispit.

"Puno je znoja i truda uloženo svih nas u klubu da bi tu došli. I zašto bi se sada bojali ili bili nervozni. Poštujemo strašno protivnika jer je to stvarno jedno veliko europsko ime, ali imamo svoju računicu, imamo svoje želje i ciljeve. Rekao sam, već je utakmica u Rijeci pokazala koliko je to kvalitetan protivnik, kako su to kvalitetni pojedinci, ali mislim da je ta utakmica pokazala da Rijeka zna igrati, da može trčati i biti koncentrirana, disciplinirana i da u svakom trenutku, svakoj momčadi gol", istaknuo je Kek.

To će i večeras biti cilj, poručuju iz tabora Riječana.

"Uopće me ne zanima rezultat, ali ako će dati sve od sebe, ako će igrati nogomet, ako će trčati, ako će biti agresivni, ako će ići u duele, ako će tražiti duel, ako će, kad budu imali loptu, išli prema golu, kad ne budu imali, zatvoriti naš gol, onda ću ja biti zadovoljan. Jer, sada ću nešto prvi put javno reći, u ovoj momčadi ima takav potencijal da mnogi to niti ne znaju i ne znaju pravu istinu", zaključio je trener Rijeke.

Prema najavama, Riječane će na Mercedes-Benz Areni bodriti oko 2.000 navijača, koji su sinoć autobusima krenuli prema Stuttgartu. Posebno veselo i bučno, s pjesmom koja se orila gradom, bilo je u Rijeci.