Događanja

NAJAVA

"Patuljci dolaze ovdje" - 4.dan

Pretposljednjega dana (petak) kreativnih intervencija "Patuljci dolaze ovdje" mjesto radionica bit će Drvengrad (Perivoj kralja Tomislava), ukoliko vrijeme dozvoli.

Patuljci dolaze ovdje   FOTO:Udruga Breza
Piše: Republika.eu

Od 18 do 20 sati održat će se zabavni program za djecu i roditelje pod nazivom "Brzograd" i "Salon za usporavanje" u kojemu će svi posjetitelji, oni mali, ali veliki, moći sudjelovati u raznim igrama i kvizovima i pri tome osvojiti zanimljive nagrade i poklone. Bit će to prilika za neka nova pravila koja nudi Brzograd u kojemu se sve radi "nabrzinu" pa tako postaje i kralj i kraljica na pet minuta, a "Salon za usporavanje" bit će namijenjen roditeljima kako bi "stali na loptu" i sve svoje aktivnosti obavljali usporeno. U suradnji s Javnom ustanovom Kopački rit, u Brzogradu će se obilježiti i noć šišmiša pod nazivom "Šišmiši u gradu" uz plesnu podršku Plesnog kluba Shine. 

U 20.30 sati u dvorištu Prehrambeno-tehnološkoga fakulteta u Osijeku (u Tvrđi pokraj Crkve sv. Mihaela), izvest će se pretpremijerno predstava "Ovdje u gradu" koja je nastala u koproduciji udruge Breza i Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka. Ujedno, polaznici radionice "Ljudi Osijeka" pod vodstvom Maje Genc Kalogjera, izložit će svoje instalacije pod istoimenim nazivom na raznim lokacijama u Tvrđi.

U slučaju kiše predstava će se izvesti u Dječjem kazalištu, a program za djecu i roditelje "Brzograd" i "Salon za usporavanje" u Esseker centru.