Požeško-slavonska

VELIČANI PROSLAVILI DAN OPĆINE

Počasnim građaninom općine Velika imenovan velečasni Mirko Roginić

Svetom misom u župnoj crkvi sv. Augustina, nakon koje je u dvorani Vatrogasnog doma održana svečana sjednica Općinskog vijeća, stanovnici Velike proslavili su 20. godišnjicu općine i njezina zaštitnika sv. Augustina. Svečanoj sjednici nazočili su brojni predstavnici političkog i javnog života iz gradova i općina Požeške županije na čelu sa saborskim zastupnikom Franjom Lucićem i županom Alojzom Tomaševićem.

Dobitnici priznanja Općine Velika   FOTO:Glas Slavonije
Piše: Republika.eu / GS

U povodu Dana općine zaslužnim su pojedincima uručena i javna priznanja, pa su godišnju nagradu za rad u sportu dobili Davor Bašić i Branko Brižić. Priznanja za društveni rad uručena su Mariji Tomašević i Antunu Sekuliću, dok su nagrade za rad u gospodarstvu uručene vlasnicima OPG-a Josipu Lukiću i Marinu Jogunu. Nagrada za životno djelo i rad u vatrogastvu uručena je Franji Bujanu, dok je povelja o imenovanju počasnim građaninom općine uručena umirovljenom svećeniku, vlč. Mirku Roginiću, koji je 31 godinu proveo kao župnik veličke Župe sv. Augustina. Načelnik Općine Vlado Boban naglasio je da je u proteklih nekoliko godina gotovo u cijelosti vraćeno kreditno zaduženje bankama u iznosu od 25 milijuna kuna, te da se očekuje brži i kvalitetniji razvoj općine. 

"Velika se danas izvlači iz dugova, a cijelo smo vrijeme u proteklih sedam godina vodili računa i o socijalnoj problematici kao i razvoju turizma kojemu smo se okrenuli kao strateškom cilju razvoja. O našem uspjehu svjedoče i dva priznanja Zlatni cvijet HTZ-a, ali i ostvarenih više od 10.000 noćenja tijekom godine. Velike pomake u turizmu očekujemo realizacijom novog projekta Toplice Velika, gdje će se uz renovirani kompleks bazena sagraditi i hotel za smještaj gostiju", rekao je načelnik Boban.

IZVOR: Glas Slavonije