Nogomet

ODLASCI I DOLASCI

Aleksić na posudbu u Serie B, a moguć povratak Vidakovića

Prijelazni rok ušao je u samu završnicu, a u Gradskom vrtu aktivnosti oko dovođenja igrača još nisu stale. Jasno, klubovi i nakon završetka prijelaznog roka mogu angažirati nogometaše koji nemaju posao.

Ivan Aleksić   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL

Pojavila se i priča da će Gradski vrt napustiti U-20 reprezentativac Ivan Aleksić, koji je zapao u drugi plan.

- Postoji kombinacija prema kojoj bi otišao u talijansku drugu ligu na posudbu. Znam da se pojavila priča o transferu, ali ona nije realna, jer kako prodati igrača koji ne igra. Posudba nam je prihvatljiva jer Aleksić treba igrati, a u ovom trenutku kod nas nije u prvo planu. Ako ode, u Italiji bi ostao do ljeta, a onda bi se možda moglo razgovarati i o transferu - kaže Miroslav Žitnjak, sportski direktor NK Osijek za Glas Slavonije.

Nije to sve. Posljednjih dana sve se glasnije govori o mogućem povratku Srđana Vidakovića u Gradski vrt. On je prije godinu i pol dana odigrao polusezonu karijere, a onda su stigle nesreće. Dvaput je operirao križne ligamente, što mu je upropastilo i transfer u Hajduk, a danas se sprema vratiti u klub u kojem je doživio prvoligašku afirmaciju.

- Ideja postoji, koliko znam, Srđan je spreman vratiti se, ali zasad nismo još poduzeli ništa konkretno. Možda se danas pojavi u klubu na razgovorima. U svakom slučaju, bit ćemo oprezni jer je riječ o igraču koji je jako dugo izvan travnjaka. Morat će proći testiranja kako bismo utvrdili u kakvom je stanju i ima li ga smisla angažirati - kaže Žitnjak.

Stop za Pušića

Nogometaši Osijeka nisu štedjeli ni sebe ni protivnika u susretu s Hajdukom, a ta agresivnost ponekad je i prešla granice dopuštenog pa su Osječani susret završili s tri javne opomene. Za jednog od trojice, Domagoja Pušića, žuti karton bio je koban, jer mu je treći akumulirani i neće imati pravo nastupa u susretu s Hrvatskim dragovoljcem. Josipu Mišiću i Karlu Luliću to je druga javna opomena.