Društvo

JOVANOVIĆ O "SPLITSKOM" STROPU

Koliko ja znam strop koji se srušio na učenike renoviran je ovo ljeto!

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izrazio je žaljenje zbog urušavanja stropa na drugom katu Osnovne škole Dobri na splitskim Pujankama, prilikom čega je lakše ozlijeđeno petero učenika.

Ministar Željko Jovanović pretpostavlja da je sporni strop u splitskoj školi renoviran ovog ljeta   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Želim im da se brzo oporave i nadam se da to neće ostaviti trajne posljedice na njih. Ono što treba reći, radi objektivnog sagledavanja cijele situacije, da isticanje da se incident dogodio u najstarijoj splitskoj školi, apsolutno ništa ne znači. Dakle, ta najstarija splitska škola je temeljito renovirana u više navrata i u punom je boljem stanju od mnogih šokla u Hrvatskoj. Dapače, ukoliko sam dobro informiran strop koji se srušio na učenike je renoviran ovo ljeto. Prema tome, nema riječi da se radi o nekom propustu ravnateljice škole ili grada koji je osnivač ove škole. Inspekcija i službe koje su za to nadležne će utvrditi radi li se o nestručnom izvođenju radova zbog čega se dogodio ovaj incident. Danas će sva djeca te škole imati nastavu van učionice i na taj način će današnji dan proteći bez nekakvih dodatnih stresova i trauma", rekao je ministar.

Naglasio je Jovanović i da je prosječna starost školskih zgrada u osnovnih školama 43 godine, a u srednjim 54 godine te kako mnogi ne znaju da je izgradnja novih škola i održavanje postojećih u nadležnosti lokalne samouprave dok država za to izdvaja sredstva.