Društvo

STOŽER ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA

Prosvjeda će i dalje biti

Na središnjem vukovarskom trgu jutros je nastavljeno prosvjedno okupljanje protiv uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru, a koje organizira Stožer za obranu hrvatskog Vukovara.

Ilustracija   FOTO:Goran Ferbezar/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Drago mi je da se policija maknula jer mi ne želimo dizati tenzije u svom gradu. Nas se silom ne može uplašiti. Mi smo ovaj grad branili, nismo se bojali tenkova pa se ne bojimo ni policije", poručio je Josić i dodao da će oni, koji su dvojezične ploče postavljali, biti dužni u skoro vrijeme ih skinuti jer će Vukovar biti mjesto posebnog pijeteta.

"Mi već osam mjeseci upozoravamo što će se dogoditi ukoliko se krenu postavljati ćirilićne ploče, pozivamo na razgovor i sve bezuspješno. Nitko iz Vlade s nama nije progovorio ni jednu riječ", pojasno je Josić, dodavši kako ni danas neće biti nikakvih izgreda ni incidenata.
 
Sa središnjeg gradskog trga kolona je krenula prema još jednom stratištu iz 1991. godine- Veleprometu. Ovo je ujedno i prvi dan nakon povlačenja jakih snaga interventne policije koji više ne čuvaju ploče postavljene na četiri zgrade.

Za 14 sati je najavljen sastanak kooordinacije 150 do 200 braniteljskih udruga, te će biti formirano zajedničko tijelo koje će ubuduće koordinirati akcije protiv dvojezičnosti.
 
"Prosvjeda će i dalje biti, ali i drugih različitih akcija", rekao je Josić, dodavši kako će o svemu izvjestiti nakon sastanka. U Vukovaru se strahuje od sutrašnjeg dana kada se igra nogometna utakmica Srbije i Hrvatske u Beogradu. Josić je potvrdio kako Stožer neće organizirati nikakvo praćenje utakmice u Vukovaru, ali će u gradu sigurno biti veći broj prosvjednika iz drugih krajeva Hrvatske. U tom će ih slučaju morati nekako izdvojiti, kako bi svi bili na jednom mjestu. Izrazio je nadu kako neće doći doći do neželjenih situacija i incidenata.