Nogomet

JOE ŠIMUNIĆ

'Nema veće motivacije od utakmice sa Srbijom'

Hrvatska nogometna reprezentacija put Beograda otišla je bez pompe i velikih riječi. Svi protiv Srbije preželjkuju pobjedu, ali znaju, koliko god je nogometna atmosfera u Beogradu narušena, da će ih sutra na travnjaku Marakane dočekati jedna kvalitetna i motivirana reprezentacija.

Odlazak reprezentacije Hrvatske na utakmicu sa Srbijom   FOTO:Marko Prpić/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Sa Srbijom je sve moguće. Kad su ovakve utakmice možemo samo dobro igrati. Svakome se dogode loša izdanja ali vjerujem u naše igrače, puni smo samopouzdanja. Radili smo dobro ovaj tjedan na treningu", rekao je obrambeni igrač Dejan Lovren.

Prekaljeni stoper Vatrenih, Joe Šimunić smatra da je susret sa Srbijom sam još jedna kvalifikacijska utakmica, ali ističe:

"Ako ti za ovu utakmicu treba motivacija onda ne znam što bih rekao. Veće motivacije, kad je ovakva utakmica u pitanju, nema", istaknuo je Šimunić.

Suradnja našeg i njihovog saveza je odlična, poručio je predsjednik HNS-a Davor Šuker koji se nada da će u prvom planu sutra biti nogomet.

"Odlična je suradnja, radimo na velikim stvarima koje su bitne za nogomet. Nadam se da će utakmica proteći u dobrom ambijentu i da će pobjediti nogomet", kaže predsjednik HNS-a.

Sadašnji predsjednik igrao je utakmicu na Marakani, ali protiv protivnika koji se tada zvao Jugoslavija. 

"Za takve utakmice izbornik mora samo podijeliti dresove i pustiti igrače da igraju", naglasio je Šuker i dodao.

"Bilo bi žalosno da se ne nadam pobjedi. Imamo vjeru u izbornika i igrače. Želim im svu sreću, da nitko nije ozljeđen, da bude spreman. Bio sam dva-tri dana s reprezentativcima i mogu reći da je ambijent odličan. Uvjeren sam da ekipa jedva čeka da utakmica počne", zaključio je Šuker.