Nogomet

IGOR ŠTIMAC

Sastav za Beograd znam od prvog dana!

Dakle, baš kao i kolega mu na klupi Srbije Siniša Mihajlović, hrvatski izbornik Igor Štimac ostao je tajanstven po pitanju sastava koji bi u petak navečer (20.45 sati) mogao istrčati na beogradskoj Marakani, u možda i posljendjoj prilici da se Hrvatska eventualno dočepa prvog mjesta u skupini.

Beograd - Stadion Crvene Zvezde Marakana, trening Hrvatske reprezentacije dan uoci utakmice protiv Srbije   FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
Piše: Republika.eu/tportal.hr
'Sastav znam od prvoga dana, ali on se svakodnevno mijenja, ovisno o radu na treninzima. Na zadnjem ćemo sastanku definirati udarnu postavu, zna se da imamo problem na lijevom boku, ali vjerujem da smo pronašli rješenje i da ga više nećemo mijenjati', rekao je Štimac uoči posljednjeg treninga u četvrtak.

Potvrdio je hrvatski izbornik da je najkritičnije mjesto na lijevom boku, tim prije što je Ivan Strinić, koji i inače ne kotira najbolje kod Štimca - ozlijedio gležanj. Zato je Štimac pripremio iznenađenje te će na lijevi bok zaigrati Dejan Lovren koji je posljednjih godina igrao isključivo stopera, no i sam Lovren je naglasio kako je spreman zaigrati na svakoj poziciji koju mu izbornik Štimac namijeni.

Dakle, upitno je kako će i u kojoj formaciji Štimac poslati igrače ne teren. Ali ako je suditi po ambiciji i želji da se i u Beogradu pobjedi, lako je moguće da će formacija biti 4-2-3-1, a što znači da bi sastav bio sljedeći:

Pletikosa - Srna, Ćorluka, Šimunić, Lovren - Vukojević, Modrić - Olić, Eduardo, Rakitić - Mandžukić

Dakle s tri napadača Olićem, Eduardoom i Mandžukićem Štimac ide u juriš u Beogradu. Očito je utakmica protiv Škotske bila opomena, a bez hrabre napadačke igre i golova - tri boda nije moguće osvojiti.

Izvor: tportal.hr