Nogomet

HUMANITARNA UTAKMICA

MNK Osijek Kelme - Alumnus za Enu Šarac!

Igrači osječkog futsal prvoligaša pripremaju se za početak nove sezone.U nedjelju će Osijek Kelme odigrati i prvu prijateljsku utakmicu, i to humanitarnog karaktera za pomoć Eni Šarac.

Ilustraciaj   FOTO:Screenshot STV
Piše: Republika.eu / STV

Igrači Osijek Kelmea postali su stabilan prvoligaš koji napreduje iz sezone u sezonu, a isto tako vjerni su humanitarci koji su bili i među onima koji su najviše pomogli bolesnoj Eni Šarac kada je to bilo najpotrebnije. Utakmicom protiv zagrebačkog Alumnusa u nedjelju u dvorani Zrinjevac nastavljaju s tom humanitarnom gestom.

"Utakmica je humanitarnog karaktera, besplatan je ulaz u dvoranu, ali svatko tko želi može dati koliko može kao prihod za pomoć Eni. Protivnik je kvalitetan, ima nekoliko reprezentativaca i bit će to najbolji ispit za početak novog prvenstva", kaže vratar MNK Osijek Kelme Ivan Mladina.

A Osječani spremni dočekuju nove izazove u prvenstvu. Momčad je ostala na okupu, sezonu iskusnija sigurno će imati kvalitet više za iskorak u rezultatskim ambicijama. Iako su dobre ponude imali ponajbolji igrači, reprezentativci Dražen Čavar i Gordan Duvančić ipak su ostali u Osijeku.

"Oni su prepoznali ovaj rad u klubu i ambicije. Svi smo složni, to je prava klapa. Mislim da konačno imamo sve uvjete da izborimo taj play off", dodaje Mladina.

Bio bi to doista lijep uspjeh za klub i nagrada za trogodišnji trud u elitnom futsal razredu. Futsal je do sada bio najposjećeniji dvoranski sport u Osijeku, a u klubu vjeruju da će tako biti i od jeseni, jer ljudi iz marketinga planiraju prava iznenađenja za publiku koju će sigurno u još većem broju privući u dvoranu Zrinjevac.

A na humanitarnu akciju pomoći Eni Šarac u nedjelju od 20 sati ne treba posebno pozivati, jer portivnik Alumnus jedan je od kandidata za vrh sljedeće sezone. Pravi sportski spektakl i kvalitetna utakmica su zajamčeni.