Politika

MANIPULACIJA JAVNOSTI -"PRIOPĆENJE ZA JAVNOST"

Tzv."Čepinska mafija" koja upravlja gradom iz "sjene", preko Mate Radeljića krenula u rat s medijima koji joj nisu pod kontrolom!

Danas poslijepodne, iz Ureda gradonačelnika pušteno je "Priopćenje za javnost" koje je potpisao Pročelnik Ureda gradonačelnika u kojem Radeljić, prema riječima zaposlenika STV-a manipulirajući javnosti nastoji prikazati kako odgovara, "zainteresiranim medijskim kućama", o navodnoj kazni za Prekršaj koje je Vijeće za elektroničke medije izreklo Slavonskoj televiziji, zbog navodnih prekršaja prilikom vođenja protekle predizborne kampanje. U stvari "priopćenje" je rezultat smišljene lažne obmane, kako bi se plasiralo javnosti nešto što u ovom trenutku nepravomoćnosti, uopće nije interes te javnosti na koju se Radeljić poziva. Sve je to rezultat "kuhinje" Vrkićeva Odbora za medije, smišljene u sastavu: Hedl, Flauder, Sarkanjac, Topić i potpisnik priopćenja Radeljić, kažu u STV-u.

Istina je da je Vijeće za elektroničke medije dana 29. kolovoza ove godine donijelo Prekršajni nalog protiv STV, a na koje je STV, kao i odgovorna osoba Slavonske televizije, odgovorila žalbom putem Prekršajnog suda, tako da je predmet nepravomoćan i u daljnjem postupku, rekli su nam u Upravi tvrtke Televizija Slavonije i Baranje d.o.o.

U kratkom objašnjenju o navodima iz Radeljićeva priopćenja, Uprava Televizije Slavonije i Baranje dala nam je kratak odgovor rekavši da je ovaj čin slanja Priopćenja za javnost od strane Grada Osijeka i odgovorne osobe Mate Radeljića čista manipulacija u svrhu obmanjivanja javnosti, a rezultat je strahovitog pritiska kojem je njihova medijska kuća izložena od preuzimanja gradonačelničke dužnosti Ivana Vrkića, odmah početkom lipnja mjeseca. 

Naglašavaju da se radi o nepravomoćnom postupku koji je u tijeku te da takve informacije pušta čovjek koji je kao dojučerašnji novinar sinonim manipulacija i medijskih laži kako za vrijeme dok je radio na STV-u, tako i nakon toga na drugim poslovima pa i dan danas. Radeljić je nekadašnji dokazani manipulator i medijski lažov prije nekoliko godina zaposlen na STV.u, donedavno je bio zaposlen u lokalnoj televiziji (OSTV) nastaloj (prema pisanju medija) na popljačkanim državnim novcima iz HDZ-ovih "crnih fondova" i koja je navodno predmet sudskih postupaka, ali i istražnih organ i dan danas, kažu u STV-u. Nadalje, kako kažu osobe iz Slavonske televizije koje su željele ostati neimenovane, Mate Radeljić je danas "desna ruka" osobe koja iz sjene upravlja tzv. "Portanova koalicijom", a istovremeno je navodno trenutno predmet također brojnih kriminalističkih obrada, kako USKOK-a, tako i PN USKOK-a, a čije se okončanje istražnih radnji od strane nadležnih državnih službi uskoro očekuje.

Radeljićev poslodavac danas "upravlja" gradskom vlasti, koja zahvaljujući tome ima, prema pogovoru javnosti, sve simptome "mafijaške organizacije", tako da službenu vlast, građanska javnost popularno zove tzv. "Portanova koalicija", kažu ogorčene Radeljićeve dojučerašnje radne kolege sa Slavonske televizije.

Uprava naglašava da je njihova tvrtka pod strahovitim pritiskom gradske vlasti i to u manirima koji karakteriziraju poznate tzv."mafijaške skupine" te da o tome raspolažu određenim saznajima, pa i dokazima, ali i drugim oblicima pritisaka i prijetnji. Usput naglašavaju da STV neće popustiti i da ih Gradska uprava neće pokoriti iako su im jako dobro poznate tzv."čepinske metode uvjeravanja", ali i sustav rada  koji primjenjuje tzv. neformalni šef tzv. "Kukuriku koalicije".

Očekuju intervenciju nadležnih državnih tijela, kažu zaposlenici Slavonske televizije. Naglašavaju kako će narednih dana iznijeti svoja saznanja koja se odnose na aktualni medijski reket koji provodi nova Gradska uprava, ne samo prema njima, nego i prema drugim medijima, javnim sustavima i financijskim institucijama. Dalje o navedenom za sada su naši sugovornici odbili iznositi, iskazujući spremnost da u slučaju potrebe javno iznesu i druga svoja saznanja, koja za sada drže za sebe.

U prilogu objavljujemo Priopćenje Mate Radeljića u cijelosti, kao i žalbeni podnesak Prekršajnom sudu od strane Televizije Slavonije i Baranje d.o.o. od 10. rujna 2013. godine.