Požeško-slavonska

NISU PODRŽALI REBALANS

Požeški gradonačelnik sebi i zamjenicima povećao plaće, a drugima smanjio

–Od tih 17 milijuna kuna 12 milijuna kuna nisu izvorna sredstva nego sredstva iz pomoći i donacija što po našem mišljenju nije trebalo ukloniti iz proračuna, rekao je Čolak

Požeški HNS i SDP održali tiskovnu konferenciju   FOTO:Dusan Mirković/PIXSELL
Piše: Republika.eu / VL

Požeški SDP-ovci dan nakon sjednice Gradskog vijeća sazvali su konferenciju za novinare na kojoj su se osvrnuli na neke od točaka dnevnog reda. Ivan Čolak pokušao je objasniti zašto nisu podržali rebalans proračuna grada koji je smanjen za 17 milijuna kuna, odnosno 15 posto, javlja Večernji list.

"Od tih 17 milijuna kuna 12 milijuna kuna nisu izvorna sredstva nego sredstva iz pomoći i donacija što po našem mišljenju nije trebalo ukloniti iz proračuna." Naime, bivši gradonačelnik je ta sredstva izlobirao i samo je trebalo nastaviti lobirati u ministarstvima da ta sredstva dođu.

Dijana Tomić Šajn posebno se osvrnula na smanjenje plaća zaposlenima u gradskoj upravi i ustanovama kojima je Grad osnivač. "Gradonačelnik je prilikom obrazloženja smanjenja plaća kazao da se to radi zbog loše financijske situacije i da se time otvara mogućnost za druge investicije. Ante Šolić, HDZ-ov vijećnik, je dodao da je to pravično i dobro. Mene zanima zašto se onda gradonačelniku i njegovim zamjenicima plaća povećala za 11 posto? Ako je nešto pravično i dobro smatram da su se i njihove plaće trebale smanjiti barem kao i pročelnicima za 17,5 posto", kazala je Tomić Šajn.

IZVOR: Večernji list