Zabava

SLUŽBENO OBJAŠNJENJE - FINANCIJE

Hrvatska ne ide na Eurosong 2014. godine

Hrvatska radiotelevizija je, kao organizator natjecanja za izbor hrvatskog predstavnika za pjesmu Eurovizije, priopćila kako će preskočiti sudjelovanje na slijedećem Eurosongu, odnosno kako Hrvatska 2014. godine neće imati svoje predstavnike na ovoj manifestaciji.

Klapa s mora, posljednji predstavnik Hrvatske na Eurosongu   FOTO:Joerg Carstensen/DPA/PIXSELL
Piše: Media Servis

Iz HRT-a su poručili kako će, ovisno o interesu javnosti i gledatelja, naknadno donijeti odluku o prijenosu završne večeri Eurosonga.

U priopćenju pojašnjavaju kako vode računa o tome da se sredstva pristojbe troše na što učinkovitiji način, da imaju u vidu tešku gospodarsku situaciju te kritike javnosti o financijskoj opravdanosti nastupa.

"Imajući u vidu kako ova odluka kod dijela naših gledatelja možda neće naići na odobravanje, HRT je i u svjetlu slabijih plasmana hrvatskih natjecatelja na Eurosongu posljednjih godina ipak odlučio uzeti pauzu od nastupa. Hrvatskoj radioteleviziji kao organizatoru natjecanja za izbor hrvatskog predstavnika na Eurosongu u interesu je odabrati pjesmu i izvođača koji će zauzeti što viši plasman, te će do odluke o eventualnom povratku na Eurosong svoje kreativne potencijale usmjeriti u tom pravcu", stoji u priopćenju, u kojem ističu kako su odluku o privremenom neodlasku na Eurosong već ranije donijele i neke druge države Europe, poglavito one pogođene gospodarskom krizom i recesijom.