Virovitičko-podravska

VIROVITICA

Grijanje poskupljuje za gotovo 100 posto

Svi upirom prstom u gradonačelnika Ivicu Kirina. No on kaže da s poskupljenjem nema veze jer za to više nema nikakve ovlasti.

Ivica Kirin   FOTO:Zeljko Lukunic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / 24sata

I nju je zadesilo drastično poskupljenje grijanja. Hera je dopustila poskupljenje plina u Virovitici za 95,45 posto. Tamošnja gradska tvrtka tražila je 123 posto veće cijene. Prosječni računi Virovitičana prošle su zime bili oko 1000 kuna za stan od 70 metara četvornih. Sad bi za istu količinu utrošenog plina trebali plaćati gotovo 2000 kuna.

Stanari zgrada na koje se poskupljenje odnosi, njih oko dvije tisuće koji su ovisni o kotlovnicama gradske tvrtke Plin VTC, za poskupljenje su doznali tek ovih dana. Svi upiru prstom u gradonačelnika Kirina

Siniša Prpić, gradski vijećnik, tvrdi kako se poskupljenjem otplaćuje kredit od osam milijuna kuna koji je podigao Plin VTC.

''Lani su od Gradskog vijeća tražili veće cijene, ali smo odbili. Sad nas gradska tvrtka ni ne treba ništa pitati jer o svemu odlučuje Hera, što su oni odmah iskoristili. Ja ću se izboriti da ti stanari dobiju točan uvid u to što plaćaju, a mogu i preuzeti kotlovnice.'', izjavio je Kirin.

IZVOR: 24sata