Nogomet

OGLASIO SE HNS

Huligani čine veliku štetu hrvatskom sportu

"Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje zbivanja na utakmici MAXtv Prve lige između Rijeke i Hajduka koja su jasan primjer neprihvatljivog ponašanja na nogometnim stadionima protiv kojeg se treba nastaviti boriti snažnim mjerama", stoji u priopćenju poslanom iz krovne nogometne organizacije u Hrvatskoj.

HNS: Huligani čine veliku štetu hrvatskom sportu   FOTO:Nel Pavletić/PIXSELL
Piše: Media Servis

"HNS podržava aktivnosti insititucija države koje su usmjerene rješavanju tog problema, kao što je, primjerice, intervencija Ministarstva unutarnjih poslova u Rijeci spriječila veće incidente.

Hrvatski nogometni savez i Udruga prvoligaša odazvat će se, dakako, na sastanke Nacionalnog tijela za sprječavanje nereda na stadionima kao i svih drugih tijela te aktivno sudjelovati u radu istih.

Zbivanja u Rijeci nastavak su niza huliganskih ispada kakvi čine veliku štetu hrvatskom sportu i moraju biti motiv organizatorima, uključujući HNS, policiji i nadležnim tijelima za poklanjanje još više pozornosti i pažnje sprječavanju nereda prije, za vrijeme i nakon nogometnih utakmica. Pozivamo na nedvojben zaključak kako pirotehnici nije mjesto na stadionima, kao i svakom drugom ponašanju koje dovodi u opasnost druge gledatelje.

Hrvatski nogometni savez u potpunosti se slaže sa stavom Vlade Republike Hrvatske kako je sadašnja situacija neodrživa te će svojim djelovanjem i propisima dati maksimalnu potporu institucijama u rješavanju problema nereda na nogometnim stadionima", priopćili su iz HNS-a.