Rukomet

GRADSKI VRT ZADOVOLJIO

Osijek iduće godine domaćin ženskog Europskog rukometnog prvenstva?

Dvorana Gradski vrt dobila je zeleno svjetlo Europske rukometne federacije (EHF) te grad Osijek može biti jedan od organizatora Europskog prvenstva rukometašica 2014. godine.

31.10.2012., Dvorana Gradski vrt, Osijek - Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo, skupina 4, 1. kolo, Hrvatska - Slovacka.   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Glas Slavonije / Republika.eu

Hrvatska će sljedeće godine s Mađarskom biti domaćin smotre najboljih ženskih reprezentacija starog kontinenta, a Osijek je sada dobio i službenu potvrdu kandidature. Za to su se u osječkoj dvorani morali ispraviti nedostaci koje je uočila delegacija EHF-a, što je u većoj mjeri i ispunjeno, iako ne sve. To je potvrdio i direktor Hrvatskog rukometnog saveza i direktor projekta organizacije ovog natjecanja Silvio Njirić.

- Neki detalji nisu mogli biti ispunjeni, poput zahtjeva EHF-a da tribine budu na sve četiri strane dvorane. To zbog specifičnosti osječke dvorane nije moguće napraviti. Međutim, zbog značaja EURA, zbog našeg velikog zalaganja te prekrasne atmosfere koju su gledatelji u Osijeku napravili tijekom Svjetskog prvenstva 2009. i kvalifikacijskih utakmica za EURO, uspjeli smo se nakon dugotrajne borbe izboriti da Osijek bude jedan od potencijalnih kandidata domaćina - iznio je dobru vijest diretkor marketinga HRS-a Njirić.

Ostali nedostatci bit će lako ispravljeni, poput potrebne širine terena, koja će se ostvariti uvlačenjem dijela teleskopskih tribina, a problema neće biti ni oko ostalih tehničkih detalja (press-zona, mjesta za TV kamere, soba za doping-kontrolu...). Tako je Osijek vrlo blizu organizacije još jedne velike sportske priredbe, no za konačnu potvrdu domaćinstva trebat će pričekati još oko mjesec dana i odluku HRS-a. Naime, uz Osijek kandidati su još Zagreb, Poreč i Varaždin, a zaključni proces odluke objasnio je Njirić.

- HRS je uputio pismo gradovima potencijalnim kandidatima da je kandidatura zaključena. S obzirom na to da gradovi uskoro moraju donijeti proračune za sljedeću godinu, moraju ukalkulirati i sredstva za organizaciju EURA. Odluku bismo morali saznati najkasnije do početka studenoga, kada će biti definitivno poznato tko će biti domaćin. Domaća reprezentacija mora igrati u prvom krugu u dvorani kapaciteta minimum 5.000 mjesta, a u drugom osam tisuća pa je Zagreb siguran, a još trebamo odlučiti hoće li se njemu pridružiti još jedan ili dva grada domaćina - pojasnio je direktor marketinga HRS-a.