Nogomet

IGRAČI NAKON NOVOG DEBAKLA U KVALIFIKACIJAMA

Krivi smo, moramo se zamisliti

Poput razbijene vojske izgledali su hrvatski nogometaši nakon novog debakla u kvalifikacijama za Svjetskog prvenstvo. Škotsko slavlje od 2:0 kao nikad dosad, čini se, uzdrmalo je 'vatrenu' svlačionicu.

Hrvatski nogometaši izgledali su poput razbijene vojske   FOTO:Slavko Midžor/PIXSELL
Piše: Media Servis / N.R.

''Teško je uopće naći riječi kojom bi opisali situaciju u kojoj se nalazimo, nogomet koji prikazujemo. Ne može reći da je želja prisutna, ali je malo. Nažalost, ovo je o ovom trenutku naš maksimum. Sastanak koji se dogodio između nas igrača i trenera će ostati između nas. Nema opravdanja, ja sam u reprezentaciji 10 godina, i ovo je dosad najgora situacija, nije laka, ali vjerojatno je došao taj trenutak da počnemo nešto raditi, da se zamislimo, da nađemo gdje je problem. Prvi od sebe krećem, svi smo skupa za ovo krivi. Situacija nije niti malo ugodna niti laka, ali ništa nije gotovo. Sramotno je uopće izaći ispred kamera i nešto reći jer stvarno nema nikakvog opravdanja za ovakvu igru ispred naših navijača i javnosti. Možemo mi izgubiti, ali treba ostaviti zadnji atom snage na terenu'', posuo se pepelom kapetan Darijo Srna, a Domagoj Vida je dodao.

''Opet smo dobili gol iz naše pogreške, pad koncentracije, ali ne treba kriviti pojedinca, svi smo zajedno krivi. Glavu gore, treba prespavati i vidjeti što dalje. Žao mi je što što sad opet ide svako u svoj klub. Ne možemo biti zajedno barem nekoliko dana. Moramo svi razmisliti, počevši od sebe, skupiti se i nadam se da neće biti nikakvih problema za Brazil.''

Stipe Pletkosa bio je još kritičniji.

''Ovo su trenuci kada svatko od nas mora preispitati sebe i svoju odgovornost. Ako ne promijenimo puno stvari teško ćemo do Brazila. Ovo su trenuci kada se treba pokazati tko je muškarac, tko ima karakter, tko voli igrati za Hrvatsku. Teško je reći da netko nije htio dati, svi su htjeli, ali može se osjetiti da nam fali žara. Razgovarali smo između sebe i vjerujem da možemo sve popraviti i biti pravi za ono što nas čeka za mjesec dana'', poručio je jučer najbolji Pletikosa i dodao.

''Nije sva krivica na izborniku, teško je upirati prstom u ovom trenutku u bilo koga. Vidjet ćemo što će dalje biti. Ali neće nam pomoći ni tri Mourinha na klupi, ako ne promijenimo stvari između sebe''.

Eduardo je također bio razočaran.

''Jesmo, svi smo razočarani, jer nam je baš trebala pobjeda da se digne atmosfera prije doigravanja. Ali moramo dignuti glavu, još smo u igri i nećemo se predati. Škoti su više željeli i zaslužili pobjedu, bili su agresivni na svakoj lopti i nije bilo lako s njima igrati. Treba zaboraviti ovo što prije. Imamo dosta vremena do sljedeće utakmice i koga god izvučemo bit će, garantiram, drukčija utakmica. To će biti naša zadnja šansa da se plasiramo. Prvu smo propustili, ostala je još jedna koju ne smijemo propustiti'', zaključio je Eduardo.