Nogomet

ŠTIMAC NAJGORI IZBORNIK U POVIJESTI

Hrvatska je u deset utakmica od mogućih 30 osvojila samo 17 bodova!

Poraz na Hampden Parku od Škotske 2-0 bio je treći u ovom kvalifikacijskom ciklusu. Štimac je tako postao prvi izbornik koji je uspio izgubiti tri utakmice u jednom ciklusu.

Igor Štimac   FOTO:Slavko Midzor/PIXSELL
Piše: Republika.eu/Večernji list

Igor Štimac u Škotskoj je vjerojatno sjedio posljednji put na klupi hrvatske nogometne reprezentacije. Nakon novog debakla ponudio je ostavku koju će Izvršni odbor HNS-a prihvatiti, najavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

A Štimac je u ovim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu postavio nekoliko rekorda, nažalost za njega, negativnih.

Poraz na Hampden Parku od Škotske 2-0 bio je treći u ovom kvalifikacijskom ciklusu. Štimac je tako postao prvi izbornik koji je uspio izgubiti tri utakmice u jednom ciklusu. Od te tri, dvije je izgubio na Maksimiru, od Škotske 1:0 te Belgije 2:1.

Hrvatska je u deset utakmica osvojila samo 17 od mogućih 30 bodova, što je mizernih 56,7 posto osvojenih bodova.

Samo zahvaljujući golu Aquillanija za Italiju u sudačkoj nadoknadi za remi 2:2 protiv Danske Hrvatska nije najgora drugoplasirana reprezentacija, već će kroz dodatne kvalifikacije imati priliku popraviti loš dojam iz kvalifikacija. Dakako, s novim izbornikom na klupi.

Od Švicarske do Škotske

Štimac je klupu reprezentacije naslijedio od Slavena Bilića kojeg je često kao komentator znao kritizirati, ali njegov početak na klupi završio je debaklom. Na Poljudu ga je u kolovozu prošle godine Švicarska pobijedila 4:2. Debaklom je počeo, debaklom je i završio mandat na klupi, porazom od Škota na Hampden Parku 2:0.

Izvor: Večernji list