Nogomet

IGOR PAMIĆ

Nešto se moralo promijeniti

Nakon sinoćnjeg poraza Hrvatske u Škotskoj, Igor Štimac od danas više nije izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, tu je odluku objavio predsjednik HNS-a Davor Šuker, a smjenu na klupi 'Vatrenih' komentirao je i trener Istre 1961, Igor Pamić.

Igor Pamić   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Meni je žao što je tako ispalo, da je rezultat hrvatske reprezentacije slab. Jednostavno, to se moralo napraviti. Ne samo ti rezultati, nego kompletna igra koju pruža naša reprezentacija u odnosu na kvalitetu je zaista mizerna, moramo prihvatiti tu činjenicu i nešto se moralo promijeniti. Ovo je sada mač s dvije oštrice. Mi možemo sljedećeg izbornika 'uvaliti' u veliku nepriliku ako eventaulno u baražu izvučemo Francusku. Ajmo biti realni, može se dogoditi da prođemo niti Švedsku i tako dalje i opet ćemo dobiti negativu. Ali, ponavljam, nešto se moralo riješiti", rekao je Pamić.

Na upit je li ovaj potez Davora Šukera samo umirivanje hrvatske javnosti odnosno učvrščivanje vlastite pozicije, Pamić je rekao:

"Ja bih i već prije napravio taj potez. Reprezentacija nikad nije imala slabiju grupu, to je moje mišljenje, koje sam već rekao nekoliko puta. Znam i da se izbornik na to ljuti, ali to je moje mišljenje. A naša igra izgleda jako slabo. Mi smo i sretno dobili čak dvije utakmice. Mislim da se nikad u povijesti nije dogodilo da mi u četiri utakmice nemamo nijednu pobjedu zaredom. Dakle, sve govori u prilog da je Šuker to morao napraviti i da je potez opravdan", istaknuo je Pamić.