Nogomet

DAVOR ŠUKER

Ne mislim ponuditi ostavku ako ne odemo u Brazil

Igor Štimac je bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, a Niko Kovač postavljen je kao v.d izbornika. Jednoglasna je to odluka IO-a HNS, poručio je predsjednik saveza Davor Šuker.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker   FOTO:Slavko Midzor/PIXSELL
Piše: Media Servis

''Predstoji nam mukotrpan rad da podignemo nešto što smo vidjeli na jučerašnjoj utakmici. Izbornik ima sve ovlasti da ode i razgovara sa svim igračima i napravi momčad koja će nas odvesti u Brazil'', rekao je Šuker te na pitanje namjerava li ponuditi svoj mandat na raspolaganje, u slučaju da Hrvatska preko dodatnih kvalifikacija ne izbori Svjetsko prvenstvo, odgovorio.

''Pošto se nisam uplitao u igrački kadar mislim da ću za to odgovarati na idućim izborima i čekajmo do tada''.

Otkrio je i Šuker zašto je Kovač bio najbolji izbor za odgovornu funkciju poput izborničke, iako se zna da ni Kovač nema većeg trenerskog iskustva.

''On je moj bivši suigrač, kapetan hrvatske reprezentacije, koji osjeća Hrvatsku za koju je ginuo na terenu. I u par utakmica u mladoj reprezentaciji napravio je odličan imidž. Tu je i slijed događaja. Vidite da smo imali pogled prema budućnosti i da smo ga stavili na poziciju izbornika mlade reprezentacije''.

Na kraju Šuker je priznao kako mu Štimac nije ponudio ostavku, nego je smijenjen na njegov prijedlog. Kako će se stoga razići sa Štimcem, budući da je smijenjen, a ugovor mu ističe krajem godine?

''Želim da se rastanemo na sportski i ljudski način. U ugovoru pišu obveze Štimca prema savezu i obrnuto''.