Nogomet

PRVA KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Svatko se na terenu borio za sebe

Niko Kovač održao je prvu konferenciju za medije kao novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije...

Konferencija za medije   FOTO:Luka Stanzl/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Nastojat ćemo odmah krenuti s poslom", najavio je Kovač. "Naš prvi zadatak je da malo obiđemo igrače, da vidimo kakvo je njihovo raspoloženje i stanje, popričati kako je došlo do toga, kakva je situacija među igračima, kakva je situacije u svlačionici i, normalno, poslije toga napraviti jednu objektivnu analizu i napraviti sve što je potrebno da bude zajedništvo, da bude jedna ekipa na terenu koja ima zadatak da se plasira na Svjetsko prvenstvo", rekao je Kovač i dodao:

"Mislim da su svi dečki kvalitetni, ali trenutno mislima nisu tu. Treba poduzeti sve da dečki budu spremni, a popričati ćemo kako želim da se igra nogomet. Neće biti veliki nepoznanica, a stvari koje smo vidjeli da ne štimaju u igri moramo popraviti"

"Mislim da, ako budu svi radili zajedno kao jedna cjelina, onda će se vratiti uspjeh u našu reprezentaciju. Po mom dojmu mislim da je tu bilo 11 boraca, ali svatko se borio za se", kaže Kovač.

Novi izbornik poslao je poruku navijačima. "Mi kao hrvatska nacija se moramo ujediniti. Navijače treba povući na našu stranu. Impuls treba krenuti s terena. Siguran sam da nas navijači nisu napustili i da će biti s nama", poručio je novi hrvatski izbornik.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker rekao je kako je ugovor s Kovačem potpisan do 2016. te da će se utakmica dodatnih kvalifikacija igrati u Zagrebu.