Nogomet

NK OSIJEK

Bijelo-plavi putuju u Koprivnicu po prvu gostujuću pobjedu

Vijest tjedna u Gradskom vrtu zasigurno je bio posjet američke delegacije, koja je pokazala zainteresiranost za ulaganje u NK Osijek.

Miroslav Žitnjak i Davor Rupnik   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Prvi razgovori su obavljeni, no koliko doznajemo, od toga bi doista možda i nešto moglo biti, a vrlo brzo će se saznati, koliko je to realno i slijedi li Osijeku ipak neočekivano svijetla budućnost.

"To je nešto što je naš predsjednik organizirao i ljudi su doista bili u klubu, razgovarali smo pokazali im plan rada od omladinske škole i svega, no mislim da je tu bitna povezanost gospodarstva općenito i da tu naravno treba spojiti sve te stvari, a oni su rekli dati odgovor i svoje razmišljanje za 2 tjedna" rekao je sportski direktor NK Osijeka Miroslav Žitnjak.

No, prije toga Osijek ima u nedjelju vrlo važnu utakmicu u Koprivnici i bijelo plavi pokušavaju učiniti sve kako bi se na najbolji način pripremili za osvajanje prvih bodova na strani u to kod izravnog protivnika u borbi za ostanak.

"Nama je svaka utakmica kvalifikacijska, mi od toga ne možemo pobjeći naša je sreća ta da svakih 7  dana je nova utakmica i vađenje, može to biti i dobro i loše, mislim da je dobro jer već pobjedom u Koprivnici bi bitno podigli samopouzdanje za dalje, ali uvijek postoji taj «ali» što će biti kada pređemo tablu Osijek" rekao je trener NK Osijeka Davor Rupnik.

Za nastup je upitan napadač Ljubojević koji se ozljedio u Strizivojni na prijateljskoj utakmici, no za momčad će biti spremni Vitaić i Babić, a nedostajat će i kartonirani Šimunec i najbolji strijelac Lulić koji je s mladom reprezentacijom U17 na Svjetskom prvenstvu.

Utakmica u Koprivnici Slaven Belupo Osijek igra se u nedjelju od 15 sati.