Nogomet

USTA MOJA HVALITE ME

"Ocijenio bih svoj rad u Dinamu savršenim"

Pred Dinamom je još jedna važna utakmica. Modri sutra u sklopu Max Tv prve lige igraju u gostima kod RNK Splita. Iako su pobjedom protiv Rijeke koju su 'iščupali' u posljednjim sekundama donekle vratili mir, Modrima, a prije svega treneru Branku Ivankoviću, je svaka nova utakmica od presudne važnosti.

''Kad bi se ocijenio, ocijenio bih savršeno", samouvjeren je Ivanković   FOTO:Marko Jurinec/PIXSELL
Piše: Media Servis

''Svjesni smo da nas očekuje jedna teška utakmica, svjesni smo što možemo tamo očekivati, da će oni napraviti sve da nas pobjede. Prošle godine je Dinamo i izgubio u Splitu'', rekao je Ivanković i pohvalio momčad Splita. 

''O njihovoj kvaliteti dovoljno govori to da su sa lakoćom su uzeli bod na Poljudu i u Rijeci. Imaju kombinaciju iskusnih igrača i internacionalaca, te domaćih mladih igrača koji daju polet i entuzijazam u igri''

Nakon analize, odnosno hvalospjeva na račun momčadi Splita, Ivankoviću je stiglo i pitanje kako ocijenjuje svoj dosadašnji rad u Dinamu.

''Kad bi se ocijenio, ocijenio bih savršeno. Teško jesam sebe ocijeniti, ali je vidljivo da smo napravili dobar posao i jedan pomak, kad to govorim, pokušavamo dići momčad u svim segmentima'', samouvjereno je poručio Tanac, a evo i koju si je dao ocjenu od ponuđenih jedan do pet.

''Ja bih si dao šest. Teško je sad ocijenjivati. pokušavam raditi najbolje koliko znam. Rekao sam i kad sam dolazio da imam i znanje, i iskustvo i da iza mene postoje rezultati. I uvijek poslije svake utakmice radim analizu, nego i svoju gdje sam i kako što mogao napraviti''.

No, je li svjestan da se na kraju ipak gleda samo rezultat?

''Naravno da sam svjestan, ali mi smo prvi i rezultat je dobar. Jasno da nisam zadovoljan s našom prezentacijom i efikasnošću i nikad neću biti zadovoljan. I svaka utakmica ima svojih dobrih, ali i loših elemenata. I u utakmici protiv Čornomoreca bilo je dobrih i loših trenutaka''.

Klupski ciljevi za ovu sezonu jasno su određeni. Europsko proljeće zacrtano je kao imperativ, no nakon dva uvodna poraza taj cilj je prilično kompromitiran. Je li spreman na posljedice, odnosno hoće li ponuditi ostavku ako Modri ne dožive proljeće?

''Na kraju ćemo analizirati. Rekao sam da se može gledati da je krivica na meni, ali postoji niz razloga zašto se to nije ostvarilo. Postoji i protivnik koji je dobar, nećemo sad pričati jesmo li bolji od PSV-a, ili nismo. Činjenica je da su to vrlo ozbiljne momčadi i sve se to moglo okrenuti na drugu stranu'', zaključio je Ivanković.