Crna kronika

IZNENADNA AKCIJA USKOKA U "KALMETINOM RESORU"

USKOK ušao u Hrvatske autoceste i češlja dokumente! Osijek-Koteks na meti?

Pripadnici USKOK-a nalaze se od danas kasno poslije podne u zgradi Uprave HAC-a i češljaju dokumente u pravnom ili financijskom odsjeku još i sada, kasno u noć.Prema jednoj verziji po dolasku nadležne osobe iz uprave tvrtke policajci su se uputili na peti kat gdje su smještene prostorije pravne službe. Prema dostupnim informacijama tražili su potpisane ugovore o građenju Hrvatskih autocesta sa nekoliko građevinskih tvrtki. Riječ je o ugovorima koji se odnose na izgradnju trasa autocesta te objekata.

Upravna zgrada HAC-a u Zagrebu   FOTO:Robert Anic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / R.B. / VLM

Naime, pojavilo se nekoliko verzija razloga dolaska USKOK-a u HAC-a.

Prema drugoj verziji USKOK-ovi službenici zatražili su ugovor o kreditu između HAC-a i američke banke JP Morgan iz 2009. godine kojim su se Hrvatske autoceste zadužile za 100 milijuna eura uz enormnu kamatu od 9,37 posto.

U petak kasno popodne USKOK je ušao u Hrvatske autoceste. Pripadnici USKOK-a nalaze se u zgradi Uprave HAC-a i češljaju dokumente. Kako doznajemo od dobro upućenih iz HAC-a zasad se može saznati da USKOK češlja ugovore HAC-a iz 2007. i 2008. godine za gradnju autocesta, a prema svemu sudeći na meti su im ugovori s Osijek Koteksom, kako javlja Večernji list.

"Čuo sam da se nalaze u zgradi i da su tamo već neko vrijeme te da se nalaze u pravnom i financijskom sektoru. Radujem se tome i iskreno se nadam da će pronaći one koje su nas pljačkali svih ovih godina", kazao je Mijat Stanić, predsjednik Nezavisnih cestarskih sindikata.