Rukomet

SEHA LIGA

Nexe u dobrom raspoloženju dočekuje crnogorski Lovćen

Nakon tri uzastopna gostovanja, rukometaši NEXE-a u nedjelju će ponovno biti domaćini u SEHA Gazprom južni tok ligi. Našičani će u osječkoj dvorani Gradski vrt u 8. kolu regionalne lige ugostiti Lovćen te će pobjedom pokušati zaokružiti uspješan europski tjedan.

Piše: Glas Slavonije / republika.eu

Unatoč porazu u Grčkoj, NEXE je prošle nedjelje izborio 3. kolo EHF kupa, a potom je u četvrtak u Beogradu u SEHA GJT ligi svladao Partizan. Bila je to prva gostujuća pobjeda ove sezone, s kojom se momčad Zdenka Kordija učvrstila u sredini tablice.

Kameničin nasljednik?

- Partizan je bolje otvorio susret, dok smo mi bili manje pokretni, i u obrani i u napadu. Zato su domaćini i napravili velike probleme u prvom poluvremenu, no srećom, na vrijeme smo zaustavili njihovo odvajanje i zadržali aktivan rezultat. U nastavku smo korigirali neke stvari, i u obrani i u u napadu, odigrali puno bolje, na vrijeme se sredinom drugog poluvremena odvojili i stigli do pobjede – osvrnuo se Kordi na prekjučerašnje uspješno gostovanje te potom okrenuo sutrašnjem protivniku, istaknuvši žal što ga neće voditi Kasim Kamenica, dugogodišnji trener Našičana, koji se nedavno razišao od crnogorskog kluba.

- Volio bih da je tu kolega Kamenica, kojeg izuzetno cijenim i koji je godinama bio dio našeg projekta. Još je uvijek nepoznato tko će voditi Lovćen pa nam to otežava i pripremu, zbog različitih koncepcija. Ipak, informacija o momčadi ima i pripremit ću svojim igračima prezentaciju s najvažnijim karakteristikama protivnika. Važno nam je u ova dva dana dobro pripremiti, ali i osvježiti momčad nakon velikih napora i putovanja - rekao je Kordi, koji se nada kako će na raspolaganju imati sve igrače, pa i Kružića koji je propustio Beograd te Mrđenovića, koji je zaradio udarac zbog kojeg je rano morao napustiti igru.

Bez emocija

Trener Našičana zadovoljan je što u posljednjim susretima u napadu ima širinu, jer svaki put netko drugi “eksplodira”, ali isto tako smatra kako treba pohvaliti i veliki doprinos ostalih igrača, posebno u obrambenom dijelu. Upravo je Albin Eter bio i ponajbolji “igrač od zadatka” u Beogradu.

- Lovćen je neugodan protivnik, izuzetno igraju 5-1 obranu. Iza nas je težak raspored, koji sad treba završiti uspjehom protiv Lovćena. Moramo dati sve od sebe za pobjedu. Gosti će biti malo potreseni promjenom trenera, ali mi moramo reagirati bez emocija i pokazati naše pravo izdanje. Svaka pobjeda diže i momčad i pojedince, ali bitno da nakon dugo vremena igramo kao prava momčad, to je bio dio koji nam je nedostajao. Samo tako možemo ići naprijed, do još boljih rezultata - zaključilo je lijevo krilo NEXE-a Eter.