Događanja

[GALERIJA] HOBI JEDNOG LIJEČNIKA

O doktoru Vidakoviću piše čak i National Geographic

Svi susjedi osječkog ortopeda, dr. Ivana Vidakovića, vjerojatno već znaju kada ga u tri sata u noću vide kako u maskirnoj opremi kreće put svog automobila, da je ovaj vrsni liječnik zapravo svoj stres i nesanicu odlučio izliječiti u Kopačkom ritu i da kreće u potragu za još jednoj sjajnom fotografijom koja će se možda naći na stranicama internacionalnog izdanja National Geographica ili možda čak i na kalendaru za 2014. godinu.

Piše: Glas Slavonije / republika.eu

Naime, ovaj 32-godišnji simpatični liječnik iz Donjeg grada i otac čak troje djece može se pohvaliti kako njegova fotografija poljskog miša krasi kalendar ove ugledne publikacije i to za studeni 2013. godine, a koliko ga je fotografija u međuvremenu “zarazila” govori i podatak da je za vrhunsku opremu sada već digao i kredit.

- Sve je počelo prije četiri godine kada je supruga izgubila fotoaparat, a ja sam odlučio da umjesto amaterskog aparata kupim najjeftinji profesionalni aparat. Kako sam tada bio na specijalizaciji u Zagrebu, odvojen od supruge i djece izišao sam na ulicu i počeo fotografirati. U međuvremenu sam iz poštovanja prema ljudima prešao na fotografiranje životinja i prirode, jer su ujedno i ljepše boje, a i ljudi su fasciniraniji ovim prizorima. S obzirom na to da radim iznimno stresan posao i jako velik broj operacija, izgubio sam san, pa se oko tri sata noću dižem, uzimam opremu i odlazim u Kopački rit. Naime, meni pet sati stajanja u hladnoj vodi više znači za psihički odmor od sna. Tako se u osam ujutro vraćam kući i ponovno postajem otac i suprug - priča Vidaković za Glas Slavonije

Inače, dr. Vidaković je osječkoj javnosti najpoznatiji kao liječnik koji je spasio rame gimnastičarima poput Mislava Runje i Andreja Korosteljeva jer je jedini liječnik do Zagreba koji endoskopski šije tetive unutar ramena. No, iako svakodnevno spašava pacijente, ovom liječniku je i dalje cilj pomagati, pa je tako izložbu njegovih fotografija u subotu organizirao i osječki Rotary club i to s ciljem prikupljanja sredstava za finaciranje školovanja djece bez roditeljske skrbi nakon 18. godine.

- Namjeravam svakih četiri do šest mjeseci organizirat neku humanitarnu akciju - poručuje ovaj liječnik.