Virovitičko-podravska

JAKO OLUJNO NEVRIJEME

Virovitičko područje poharala pijavica

U jakom olujnom nevremenu praćenom kišom koje je u nedjelju oko 18 sati pogodilo virovitičko područje, vjetar je rušio stabla, uništeno je i nekoliko krovova, potvrdili su u virovitičkoj službi 112.

Ilustracija   FOTO:Marko Lukunić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Radio Osijek

Vjetar je odnio limeni krov na zgradi virovitičkih vatrogasaca te na benzinskoj postaji u Kladarama, nedaleko od Pitomače. Nevrijeme je uzrokovalo kvar na dalekovodu između Slatine i Lukača, pa je dio tog područja bez električne energije.

Prema prvim procjenama, mi smo zasad najgore prošli. Nama je pijavica u samo nekoliko minuta odnijela limeni krov kao da je od papira. Dijelovi krova su i u drugim ulicama i sva sreća na nitko nije ozlijeđen. Kolika je točno šteta znat ćemo ujutro kada krenemo u sanaciju“, izjavio je za Večernji list Ante Tutić, zapovjednik JVP-a u poplavljenoj garaži. Prema njegovim riječima uz krovište snažan vjetar uništio je dvoja vrata i oštila jedno vozilo. Nedugo nakon pijavice vatrogasci su ostali bez električne energije jer je kiša, koja je padala kroz otvoreno krovište, dospjela i do instalacija.

Unatoč tome, nastavlja Večernji list, odradili su sve nužne intervencije. Uglavnom su se odnosile na uklanjanje drveća koje je vjetar iščupao i bacio na prometnice, odlomljene grane, nešto crijepova što je padalo sa kuća. Vjetar je sa župne crkve sv. Roka u Virovitici uoči večenje svete mise odnio dio oluka i krovišta koje je i prije stradalo u sličnom nevremenu. Srećom, od crijepova što su sa krova pali tik uz ulaz u crkvu nitko nije stradao. O šteti koju je prouzročilo nevrijeme znat će se više tijekom ponedjeljka.

Izvor: Radio Osijek