Virovitičko-podravska

U SOPJU IZIGRANA VOLJA BIRAČA

Revoltirani izigravanjem demokracije HDSSB-ovci napustili sjednicu Vijeća

U Općini Sopje konačno je konstituirano Općinsko vijeće, a za predsjednika Općinskog vijeća izabran je Ivo Horvat iz HSP-a. Poslije lokalnih izbora općina Sopje u tri pokušaja nije dobila Općinsko vijeće, te su u listopadu ove godine ponovljeni izbori na kojima je pobijedio HDSSB.

Napuštanjem sjednice , osim revolta, htjeli smo pokazati da smo i dalje za svoj narod, ističu HDSSB-ovci   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu / Virovitica

No, iako su stanovnici Sopja napokon dobili svoje predstavničko tijelo, politička situacija u toj općini, prema svemu sudeći, neće ni u buduće mirovati. Naime, postizbornom trgovinom HSP je dobio predsjednika Općinskog vijeća, a dva potpredsjednička mjesta zauzeli su vijećnici HSS-a i HDZ-a. Takav rasplet događaja, koji graniči sa poltičkom trgovinom i zakulisnim spletkama, nije se svidio pobjednicima posljednjih izbora u Sopju HDSSB-ovcima koji su revoltirani takvim, kako kažu, nedemokratskim potezima napustili sjednicu.

"Takav razvoj događaja bio je izvjestan, jer  HDZ, HSP i HSS su odmah nakon ponovljenih prijevremenih izbora sklopili koaliciju. Mi, vijećnici HDSSB-a, nismo se složili, kao pobjednička stranka sa takvom politikom uništavanja demokracije, te smo napustili sjednicu'', rekao je, za portal Virovitica, Zvonimir Kovačec, nositelj liste HDSSB-a koji je još napomenuo kako napuštanjem sjednice HDSSB nije ugrozio rad Vijeća, jer je postojao kvorum pri izboru predsjednika, potpredsjednika i ostalih radnih tijela, no vijećnici pobjedničke stranke nisu više mogli, kako kažu, podnijeti da ih se marginalizira, za ništa ne pita, a kada bi se netko javio za riječ s prijedlogom ili upitom, nije ju dobio.

"Napuštanjem sjednice , osim revolta, htjeli smo pokazati da smo i dalje za svoj narod, za svoje glasače i da se nećemo prodati za kilu janjetine, a vrijeme će pokazati svoje'', zaključio je Kovačec.