Požeško-slavonska

VODE 38 SUDSKIH SPOROVA

Požega u problemima! Dva izgubljena spora će ih koštati 2,7 milijuna kuna

Četverosatna sjednica Gradskog vijeća počela je aktualnim satom. Osim ulaganja u infrastrukturu, izostanak gradnje tržnice u Priorljavskoj ulici, dovršenje nove zgrade Glazbene škole i uređenja igrališta na Sajmištu, pitanja vijećnika odnosila su se i na sudske sporove, koji su opteretili proračun.

Treća sjednica požeškog Gradskog vijeća   FOTO:Dušan Mirković/Pixsell
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Predsjednik Kluba vijećnika Ante Šolić (HDZ) naglasio je, prema navodima Glasa Slavonije, kako ima informaciju da je dobar dio parnica Grad izgubio, posebno kada je riječ o sporu oko zgrade Porezne uprave koju je bivši SDP-ov gradonačelnik Ronko pokušao prodati državi.

"Prema mojim informacijama, spor oko kupnje zgrade je okončan, a Grad mora platiti troškove od 980.000 kuna. Završen je i spor s pleterničkom tvrtkom Tofrado, gdje Grad treba platiti 1,7 milijuna kuna. Pojašnjenje o ovim sporovima molim da se dostavi i u pismenom obliku jer ću poduzeti radnje prema onima koji su, pokrenuvši parnice, izgubili sud i time oštetili proračun. Bivši nas je gradonačelnik Ronko četiri godine uvjeravao kako svakodnevno rastu kamate na prodanu zgradu Porezne uprave, čime puni gradsku riznicu unatoč činjenici da je to državna zgrada koju je pokušao prodati državi", rekao je Šolić.

Pročelnica Ljiljana Bilen navela je da se vodi 38 sudskih sporova, a 13 je okončano.

"Bilo je devet sporova zbog utvrđivanja prava vlasništva i sedam koji se odnose na vraćanje posjeda, utvrđivanje stanarskog prava te povrata stipendija. U slučaju zgrade Porezne uprave bilo je nekoliko predmeta. Jedan se vodio u smislu tužitelja Grada Požege za ispunjenje obveza RH u iznosu od 14 milijuna kuna po kupoprodajnom ugovoru. Drugi je bio po tužitelju Republici Hrvatskoj za utvrđivanje prava vlasništva nad nekretninama Porezne uprave i još smo imali dva ovršna predmeta, od kojih je i jedan za naknadu troškova koji nije okončan", rekla je pročelnica. 

IZVOR: Glas Slavonije