Ostalo

SVJETSKA KARATE PREMIER LIGA

Hrvatska ima najbolju svjetsku borbašicu - Mašu Martinović!

Hrvatska reprezentativka Maša Martinović ukupna je pobjednica svjetske Premier lige u karateu u teškoj kategoriji do 68 kilograma.

Maša Martinović   FOTO:Martina Popovcic/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Na posljednjem turniru lige, u Salzburgu, od Francuskinje Anne Laurie Florentin poražena je već u prvom krugu sudačkim glasanjem 3:2. Budući da Florentin nije prošla polufinale, Maša nije izborila plasman u repasaž te borbu za treće mjesto.

Ipak, ovaj propust u Salzburgu nije previše utjecao na osvajanje prvog mjesta i naslova ukupne pobjednice Premier lige budući da je Martinović na već ranijim natjecanjima ostvarila veliku bodovnu razliku. Naime, pobjeđivala je u Parizu, Laškom, Tumenu (Rusija) i Istanbulu dok se u Frankfurtu okitila srebrnim odličjem.

Tako je Maša postala prva hrvatska ukupna pobjednica u pojedinačnoj konkurenciji otkako postoji ovakav format Svjetske karate lige, prošle sezone je ukupnu momčadsku pobjedu odnijela muški kata tim (Ermenc, Padovan, Maškarin).

Svakako valja spomenuti da je Hrvatska na turniru u Salzburgu osvojila još četiri odličja - Goran Lučin 1. mjesto u borbama do 75 kg te muški kata tim, Ivona Tubić 2.mjesto u borbama do 68 kg te Azra Seleš 3.mjesto u istoj kategoriji.