Društvo

MJENJAJTE GA

Potpisuje se peticija za Jovanovićevu smjenu

U svim osnovnim i srednjim školama jutros je u organizaciji sindikata Preporod počelo potpisivanje peticije kojom se od premijera Zorana Milanovića traži smjena ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića...

Jakovina i Jovanović   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Izravan povod za ovu peticiju je umanjenje plaća za studeni i neisplata troškova prijevoza, a razlozi su, kako kažu u sindikatu Preporod, propusti ministra Jovanovića - od jednomjesečnog umanjenja plaća samo učiteljima i nastavnicima, različitog odnosa prema plaćanju štrajka u zdravstvu i obrazovanju, do ignoriranja svih inicijativa sindikata i udruga nastavnika te niza uvredljivih izjava na račun zaposlenih u školama od strane ministra.

Potpisivanje peticije 'Mijenjajte ga', kojom sindikat Preporod od premijera traži smjenu ministra Jovanovića, trajat će do četvrtka 19. prosinca, a sindikat će već do kraja radnog tjedna izaći s brojkama, a očekuju da će im se u potpisivanju peticije priključiti i drugi sindikati u prosvjeti te da će svi zajedno, već u ponedjeljak premijeru Milanoviću uručiti potpise. Očekuju da će ih skupiti više od 15-ak tisuća, koliko su ih skupili 2010. godine.

Šef sindikata Preporod Željko Stipić ističe da ovime čine uslugu ministru Jovanoviću i kaže da će na pola mandata barem imati priliku znati koliko zaposlenih u školama dijeli njegovo mišljenje da je najuspješniji ministar u Milanovićevoj Vladi.