Gastro

PROBAJTE

6 namirnica iz kućne radinosti za brži gubitak kilograma

Danas vam donosimo 6 zdravih namirnica koje ako konzumirate, zasigurno će te pridonijeti vašem zdravlju. Ako kušate jednu namirnicu nemojte za tjedan dana očekivati čudo, no neke navike potrebno je mijenjat.

Češnjak   FOTO:vidi.hr
Piše: Republika.eu / Punkufer.hr

Češnjak, češnjak

Bijeli luk je u povijesti bio korišten za sve - od sprečavanja gripe do lijeka protiv kuge. Sirovi češnjak je izvrstan za sprječavanje niza bolesti, usporava rast bakterija te uspješno uništava bakterije, viruse i gljivice. Vrlo je učinkovit kao sredstvo protiv prehlada i hunjavica, a izvrstan je i za smanjenje kolesterola u krvi. I tjeranje djevojaka željnih poljubaca, ali to je nedostatak. U ovom slučaju konzumirajte ga kad nemate susret s vašim najdražim.

Ocat

Neka istraživanja su dokazala da ocat ubrzava metabolizam. S obzirom na navedenu činjenicu, on potiče probavu i bori se protiv suvišnih kilograma.

Ulje noćurka

Ulje se dobiva iz biljke istog imena i sadrži esencijalne masne kiseline koje pomažu metabolizmu. Usto pomaže u borbi protiv kolesterola, umora, te regulira razinu hormona.

Sjemenke lana i pinjoli

Vrlo su zasitni, pa se unose manje količine, a pri tome su borac protiv kilograma. Sjemenke lana sadrže i omega3 masne kiseline i vlakna što je svakako dobro za tijelo.

Bademi

Istraživanja su pokazala da ako je ovo najzdravije orašasto voće ulključeno u prrehranu, tada se kilogrami brže tope. Osim toga, pomaže u regulaciji krvnog tlaka.


Bademi, FOTO: ljepotaizdravlje.ba

Jalapenos

Slično kao i ocat ubrzavaju metabolizam, kao i mnogi začini ovog tipa. Ljuto je zdravo!

Izvor: Punkufer.hr