Gost komentator

KOMENTAR MILANA IVKOŠIĆA

"Josipoviću jesi li ponosan što si na čelu države koja je osudila Glavaša u montiranom političkom procesu?"

Panika ljevice, na čelu sa SDP-om, zbog „izdajstva“ HDSSB-a potvrđuje optužbe iz oporbe da je jedini cilj ustavnih promjena izbjegavanje izručenja Josipa Perkovića njemačkom pravosuđu, poručuje kolumnist Večernjeg lista Milan Ivkošić u svojoj, poznatoj, kolumni "Rodoljubna zanovijetanja" u kojoj uz oštre kritike vladajućoj većini nije ostao dužan ni predsjedniku Josipoviću.

Ivu Josipovića trebalo bi upitati ponosi li se što je na čelu države u kojoj je Glavašu suđeno samo zato što je to htio dugobabski despot Ivo Sanader   FOTO:Dino Stanin/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

Iznimno oštre reakcije na odluku HDSSB-a pokazuju koliko je ljevica licemjerna, nenačelna i kalkulantska. Jedan lijevi dnevni list ima glavni, veliki naslov - "Glavaševci stopiraju ustavne promjene", a uz ostale diskvalifikacije, predsjednik Josipović tu stranku optužuje za primanje naredbi iz druge države, to jesto od zatvorenika u BiH branimira Glavaša.

"Dok se činilo da će zastupnici HDSSB-a glasovati za promjene, nisu bili glavaševci, nitko Glavaša nije spominjao, bili su, kako se to umiljato kaže, dobronamjerna oporba. I nitko na ljevici nije zauzeo principijelno stajalište, koje bi moglo glasiti - ako se ni u čemu bitnom ne slažemo s tom strankom, ako nam je protivnička, pa i neprijateljska, na nju nećemo računati ni u donošenju ustavnih promjena. Nitko nije imao muda i spremnosti na rizik te reći - nikad sa glavaševcima!  Što bi se reklo , i s "crnim đavlom" ljevica je spremna paktirati (partizanska taktika) da bi ostvarila svoje interese, a poslije - nogom u stražnjicu."

"Ivu Josipovića, čiji je najubojitiji argument moguća zapovijed HDSSB-u od Glavaša iz BIH, trebalo bi upitati ponosi li se što je na čelu države u kojoj je Glavašu suđeno samo zato što je to htio dugobabski despot Ivo Sanader, koji je optužen i nepravomoćno osuđen kao kriminalac?", kaže Ivkošić pitajući se dalje treba li se Josipović ponositi i činjenicom što je na čelu države u kojoj je Krunoslav Fehir, kao tobožnji krunski svjedok, čak četiri puta u tom sramotnom i skandaloznom procesu mijenjao iskaz i gledali s ponosom, kao pravnik, na to što je, kako navodi, sudačka udruga njegovog prethodnika Mesića i premijera Sanadera upozorila i opomenula zbog pokušaja utjecaja na sud u tom procesu, dakako usmjerenu na Glavaša. Ponosi li se što je na čelu države u kojoj je policijski moćnik Faber ucjenjivao sestru jedne svjedokinje na tom suđenju ne bi li pod prisilom lažno svjedočila?

Nitko normalan ne bi trebao vidjeti problem u tome što jedna stranka traži kratku odgodu ustavnih promjena, to prije što su i pravni straučnjaci za dužu raspravu kako bi kakvoća promjena bila što veća.

Ivkošić ističe kako bi Ustav trebao biti svetinja svake zemlje te se pita što znače ova, kako kaže, neozbiljnost, pristranost, strančarenje, dnevnopolitički ciljevi i spašavanje jednog udbaša u donošenju ustavnih promjena. "Znače da za ovu vlast svetinja nema, pa kao što sam pisao da autoceste koje su također neka vrsta nacionalne svetinje, prodaju bezbožci isto to mogu reći i sada: samo bezbožci na ovaj način mjenjaju Ustav.", kaže Ivkošić koji, kao deklarirani desničar i konzervativac, malo zamjera i HDSSB-u što se uopće upustio u raspravu o izmjeni Ustava s tzv. ljevicom koju proziva za manipuliranje Ustavom u svrhu zaštite jednog udbaša, misleći pri tome na Perkovića.