Crna kronika

SKRIVAO I KRIJUMČARIO

Uhićen s 29 kilograma marihuane

Policijski službenici PU Dubrovačko-neretvanske u utorak su na graničnom prijelazu Klek zaplijenili 29 kilograma marihuane koju je u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti albanski državljanin... Policijsko priopćenje donosimo vam u cijelosti.

Ilustracija   FOTO:dnevnik.hr
Piše: Media Servis

"U utorak, 24. prosinca, u popodnevnim satima, ulaznoj graničnoj kontroli na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Klek pristupio je automobil, albanskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Albanije.

Tijekom granične kontrole u suradnji policijskih službenika Postaje granične policije Metković i djelatnika carine uočene su preinake u podu automobila namijenjene za skrivanje i krijumčarenje nakon čega je službeni pas za detekciju droga pozitivno reagirao na prisutnost opojnih droga. Zbog sumnje u krijumčarenje opojnim drogama vozač je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, a temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku jučer je obavljena detaljna pretraga automobila.

Pretragom je u pregrađenom prostoru u podvožju automobila pronađeno 35 paketa oblijepljenih prozirnom pvc folijom u kojima se nalazila marihuana, ukupne težine 28.974 grama.

Sveukupna tržišna vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 435 tisuća kuna, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji na području Republike Hrvatske dosegla iznos od oko 1.450.000 kuna.

Zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, osumnjičeni državljanin Albanije je jučer, 25. prosinca, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske", priopćili su iz PU dubrovačko-neretvanske.