Požeško-slavonska

MILIČEVIĆ

Za prijevremene izbore kriv je gradonačelnik Nikolić, nismo mogli podržati netransparentno zaduženje od 10 milijuna kn

Zbog neusvajanja proračuna za 2014. godinu, Kutjevo će ove godine u nove lokalne izbore. Gradsko vijeće na čelu s predsjednicom Josipom Miličević nije usvojilo Prijedlog proračuna na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici, a o razlozima neusvajanja bilo je riječi na današnjoj konferenciji za medije. Josipa Miličević kaže kako nisu mogli usvojiti proračun jer je prijedlog posve nerealan i netransparentan.

Nismo mogli podržati netransparentno zaduženje od 10 milijuna kuna, poručila je predsjednica kutjevačkog gradskog vijeća Josipa Miličević   FOTO:Dušan Mirković/PIXSELL
Piše: Republika.eu / RVA.hr

"Manjak u proračunu s 31. prosincem prošle godine je oko deset milijuna kuna. Ono što je posebno zabrinulo vijećnike je što se taj iznos podudara s planiranim kreditnim zaduženjem grada u 2014. godini", dodaje Miličević te smatra da je poslovanje Grada katastrofalno što su potvrdili Državna revizija i Ministarstvo uprave. Napomenula je i kako su česte ovrhe dobavljača zbog dugova, isključivanje javne rasvjete, a kasne i plaće djelatnicima gradske uprave. Dopise koje je Nikolić uputio u Ministarstvo financija nazvala je manipulacijom jer oni, tvrdi, nemaju veze s prijedlogom proračuna.

Miličević tvrdi da je Nikolić samoinicijativno za 30. prosinca sazvao sjednicu Gradskog vijeća, bez znanja predsjednice, koju je onda sat vremena prije početka otkazao.

"Gradonačelnik je svjesno i namjerno izazvao nove izbore u Kutjevu jer trenutno nema većinu u Gradskom vijeću, smatrajući da će na novim izborima ostvariti bolji rezultat", zaključila je Josipa Miličević.

Vlada će raspustiti Gradsko vijeće i razriješiti gradonačelnika Nikolića te kroz dva tjedna imenovati povjerenika, koji u roku od 90 dana mora raspisati nove izbore. Povjereniku će biti na raspolaganju četvrtina prošlogodišnjeg proračuna a prvi krug lokalnih izbora za Grad Kutjevo se može očekivati predvidivo u svibnju.

IZVOR: Radio Vallis Aurea