Virovitičko-podravska

NOVO RADNO VRIJEME

Promjena organizacije rada Zavoda za hitnu medicinu u Orahovici i Pitomači

Sukladno Mreži hitne medicine i Ugovoru sa Hrvatskim Zavodom za zdravstveno osiguranje, Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije od prvog siječnja organizira provođenje djelatnosti hitne medicine putem dežurstva u općini Pitomača i gradu Orahovica radnim danom poslije 15 sati, a subotom, nedjeljom i blagdanom cjelodnevno,od 0 do 24 sata.

U slučaju potrebe za hitnom medicinskom pomoći pacijenti se trebaju javiti u ordinacije hitne pomoći u Slatini ili Virovitici.   FOTO:Marijan Sušenj/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Virovitica.net

Radnim danima u periodu od 7 do 15 sati stanovnici grada Orahovice i općine Pitomača, svu potrebnu zdravstvenu zaštitu ostvaruju u ordinacijama svog izabranog liječnika opće/obiteljske medicine ili u ordinaciji liječnika koji ga mijenja u njegovoj odsutnosti.

U slučaju potrebe za hitnom medicinskom pomoći pacijenti se trebaju javiti u ordinacije hitne pomoći u Slatini ili Virovitici.

U slučaju potrebe za intervencijama hitne pomoći na terenu pacijente zbrinjavaju timovi hitne pomoći iz Slatine (za područje grada Orahovice), odnosno timovi hitne pomoći iz Virovitice (za područje općine Pitomača).

Zavod za hitnu medicinu zamoljava stanovništvo Virovitičko-podravske županije za razumijevanje i strpljenje jer bi s obzirom na uvedene promjene u organizaciji rada moglo dolaziti do odmaka u vremenskim okvirima zbrinjavanja hitnih pacijenata zbog mogućnosti većeg broja hitnih intervencija istovremeno. 

IZVOR: Virovitica.net