Rukomet

RUKOMETAŠI SPREMNI ZA EUROPSKO PRVENSTVO

Goluža: "Želimo dati sve od sebe, vrućeg srca i hladne glave"

Hrvatski rukometaši spremni su za predstojeće Europsko prvenstvo u Danskoj koje počinje u nedjelju.

Konferencija za novinare rukometne reprezentacije Hrvatske   FOTO:Slavko Midžor/PIXSELL
Piše: Media Servis

Izbornik i stručni stožer na put vode 18 igrača, a dan prije početka prvenstva odredit će 16-oricu koja će nastupati. O očekivanjima izbornik Slavko Goluža.

"Očekivanja su da, prije svega, damo sve od sebe, da idemo iz utakmice u utakmicu, da imamo vruće srce i hladne glave. Znači, u svaku utakmicu maksimalno ulaziti. Želimo pokazati našim navijačima da smo ostavili srce na parketu", poručio je Goluža.

"Odlazimo na Euro kao i svaki put sa velikim željama, no idemo korak po korak", poručio je kapetan Igor Vori.

"Prva utakmica protiv Bjelorusije određivat će puno toga. Možda zvuči malo čudno ali i sami znate, ako otvoriš turnir dobro, mislim da si onda u glavi spreman na sve. Ne dao Bog, dogodi ti se poraz, uvuče se nervoza u momčad ali vjerujem u moje suigrače, cijeli stručni stožer. Ono što smo napravili dosad, mislim da je to put ka onome što mi svi zajedno priželjkujemo", naglasio je Vori.

Puno se očekuje od najboljeg hrvatskog rukometaša Domagoja Duvnjaka.

"Mislim da smo svi optimisti i nadam se da ćemo prenijeti četiri boda u drugi krug. Od nas se uvijek očekuje da se borimo za medalje, ali moramo ići utakmicu po utakmicu. To ćemo naglašavati i to naglašavamo svaki put i vidjet ćemo dokle ćemo dogurati".

Za kraj, izvršni dopredsjednik saveza Zoran Gobac nije mogao, a da se ne osvrne na slučaj Blaženka Lackovića. Prvi čovjek rukometa obrušio se na neke medije nazvavši ih 'Zumbul agama' jer su netočno izvještavali razlozima Lackovićevog neodlaska u Dansku.

"Mi kad bi pustili nekoga da sam odlučuje, oni se nikad ne bi oprostili, zapamtite. Svi bi oni igrali do 45. godine. Međutim, velika je sportska intuicija kad ti osjetiš, recimo što je osjetila Janica Kostelić pa je otišla na vrijeme. Tu trebaš imati nos i otići kad si najveći. Mi stvarno moramo paziti na te naše igrače. Slažem se, možda neki put nije to bilo baš ovako ili onako, međutim, najbitnije je da se mi pobrinemo oko njih poslije, da ih ubacimo u rukomet", kazao je Gobac.

Prvu utakmicu hrvatski rukometaši igraju u ponedjeljak protiv Bjelorusije, a u skupini su još Švedska i Crna Gora.