Brodsko-posavska

SLAVONSKI BROD POMAŽE STUDENTIMA

Milijun kuna za školovanje 83 studenta

Za ukupno 83 studenta gradska uprava Slavonskog Broda osigurala je milijun kuna za stipendije, a u ponedjeljak je 31 student potpisao ugovor o dodjeli potpore za akademsku godinu 2013./2014.

Stipendisti s gradonačelnikom Mirkom Dusparom i zamjenikom Hrvojem Andrićem   FOTO:Ivica Galović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Odlukom Gradskog vijeća od 20. prosinca 2013. godine, iznos proračunskih sredstava namijenjen financiranju studentskih potpora povećan je za 50 tisuća kuna. Time je isplata studentske potpore u ovoj akademskoj godini omogućena za još pet studenata. Stipendija za studente koji studiraju izvan Slavonskog Broda iznosi 1.000 kuna, a za one koji studiraju u gradu 500 kuna.

Među pet stipendista prve godine studija je i Kristina Vidović, najbolja studentica svoje generacije na osječkom Ekonomskom fakultetu, gdje studira financijski menadžment. Tisuću kuna mjesečno od Grada svakako će dobro doći. “Prije svega, pomoći će mom ocu koji je samohrani roditelj, jer osim mene, studiraju još brat i sestra. Dobro će doći za kupnju knjiga, skripti, ali i poslovne garderobe, koja se od nas očekuje”, kaže uspješna studentica za Glas Slavonije, koja nakon završetka studija priželjkuje nekoliko godina stjecati praksu u Americi (gdje živi dio obitelji), a potom se vratiti u Hrvatsku i pomoći svojim znanjem i stečenim iskustvom. 

IZVOR: Glas Slavonije